Θέματα Αλγεβρας Α' Λυκείου
Συντονιστής: stranton
- ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
- Επιμελητής
Θέματα Αλγεβρας Α' Λυκείου
Σας παραθέτω τα θέματα της άλγεβρας της Α' Λυκείου που τέθηκαν στο σχολείου μου φέτος με ενδεικτικές λύσεις
Στάθης
Στάθης
Τι περιμένετε λοιπόν ναρθεί , ποιόν καρτεράτε να σας σώσει.
Εσείς οι ίδιοι με τα χέρια σας , με το μυαλό σας με την πράξη αν δεν αλλάξετε τη μοίρα σας ποτέ της δεν θα αλλάξει
Εσείς οι ίδιοι με τα χέρια σας , με το μυαλό σας με την πράξη αν δεν αλλάξετε τη μοίρα σας ποτέ της δεν θα αλλάξει
- parmenides51
- Επικοινωνία:
-
Theoxaris Malamidis
Re: Θέματα Αλγεβρας Α' Λυκείου
Ευχαριστώ!
Today i will do what others won't
so tomorrow i can do what others cant !
so tomorrow i can do what others cant !
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
-
Perantonis
Είμαι Καθηγητής Μαθηματικός φροντιστής και έχω μια κόρη στο Λύκειο 1ο Λύκειο Ιεράπετρας . Όταν πήγα να ζητήσω τα θέματα που εξετάσθηκε η κόρη μου , δεν μου τα έδωσαν .
Παρά το ότι τους επεσήμανα ότι το ίδιο το Υπουργείο δίνει τα θέματα των Παννελληνίων στο διαδύκτιο και ότι αντίστοιχη πρακτική ακολουθούν πολλοί συνάδελφοι καθηγητές του δημοσίου , ήταν ανένδοτοι.
Ήθελα να ρωτήσω τι κάνουν στα σχολεία ανά την Ελλάδα, δίνουν τα θέματα μετά τη λήξη της εξέτασης. .
Παρά το ότι τους επεσήμανα ότι το ίδιο το Υπουργείο δίνει τα θέματα των Παννελληνίων στο διαδύκτιο και ότι αντίστοιχη πρακτική ακολουθούν πολλοί συνάδελφοι καθηγητές του δημοσίου , ήταν ανένδοτοι.
Ήθελα να ρωτήσω τι κάνουν στα σχολεία ανά την Ελλάδα, δίνουν τα θέματα μετά τη λήξη της εξέτασης. .
Υπάρχει νομοθετική ρύθμιση να δημοσιοποιούνται τα θέματα των σχολικών μονάδων στις ιστοσελίδες των σχολείων ;
Εγώ δεν το γνωρίζω.
Όσοι κοινοποιούν τα θέματα στο διαδίκτυο το κάνουν από μεράκι και μόνο.
Και τους ευχαριστούμε πολύ!
Αν είναι παράνομο ή μη δεν γνωρίζω.
Εγώ δεν το γνωρίζω.
Όσοι κοινοποιούν τα θέματα στο διαδίκτυο το κάνουν από μεράκι και μόνο.
Και τους ευχαριστούμε πολύ!
Αν είναι παράνομο ή μη δεν γνωρίζω.
Μάριος
''Διάλεγε πάντα τον καλλίτερο δρόμο,όσο κι αν δύσκολος μοιάζει, η συνήθεια γρήγορα θα τον κάνει εύκολο κι ευχάριστο'' - Πυθαγόρας.
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." - Albert Einstein.
''Διάλεγε πάντα τον καλλίτερο δρόμο,όσο κι αν δύσκολος μοιάζει, η συνήθεια γρήγορα θα τον κάνει εύκολο κι ευχάριστο'' - Πυθαγόρας.
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." - Albert Einstein.
- parmenides51
- Επικοινωνία:
-
Perantonis
Όταν ζητάς τα θέματα που έβαλαν στην κόρη σου δεν νομίζετε ότι είναι προφανές ότι πρέπει να στα δώσουν .
Πρέπει να δούμε αν υπάρχει νόμος .
Πρέπει να δούμε αν υπάρχει νόμος .
-
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
- Επιμελητής
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει νόμος που να δικαιολογεί κάποιον μαθηματικό να αρνείται να δώσει τα θέματα μετά το πέρας των εξετάσεων σε όποιον γονιό ή και μαθητή που θα θελήσει να τα πάρει στο σπίτι του για παραπάνω μελέτη
Θεωρώ όμως, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποια διάταξη, που να το απαγορεύει.
Εξ άλλου κάποιοι άξιοι σύμβουλοι των μαθηματικών, έχουν δώσει στο διαδίκτυο πάρα πολλά θέματα που έχουν τεθεί σε σχολεία της επιρροής τους.
Προσωπικά, εκτιμώ πάρα πολύ τον μαθητή που φεύγοντας από την αίθουσα, μου ζητάει να πάρει τα θέματα για να τα ξαναλύσει στο σπίτι του.
Θεωρώ όμως, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποια διάταξη, που να το απαγορεύει.
Εξ άλλου κάποιοι άξιοι σύμβουλοι των μαθηματικών, έχουν δώσει στο διαδίκτυο πάρα πολλά θέματα που έχουν τεθεί σε σχολεία της επιρροής τους.
Προσωπικά, εκτιμώ πάρα πολύ τον μαθητή που φεύγοντας από την αίθουσα, μου ζητάει να πάρει τα θέματα για να τα ξαναλύσει στο σπίτι του.
- bilstef
- Επικοινωνία:
Να ξαναπάτε στο σχολείο με μια αίτηση ,ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΕΊ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ και να σας απαντήσουν ΓΡΑΠΤΩΣ , όπου θα ζητάτε αντίγραφο των θεμάτων με βάση την διάταξη ότι στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ που δεν είναι διαβαθισμένα ως απόρρητα όλοι οι πολίτες έχουν ΝΟΜΙΜΩΣ πρόσβαση ,ψάξτε την στο νέο Δημοσιουπαλληλικό κώδικα) και άρα υποχρεούνται να σας δώσουν αντίγραφα .Αν θεωρούν ότι είναι προσωπικά δεδομένα ( χαχαχαχα....!!!!) να ζητήσετε να μην αναγράφονται τα ονόματα των θεματοδοτών.Perantonis έγραψε: Είμαι Καθηγητής Μαθηματικός φροντιστής και έχω μια κόρη στο Λύκειο 1ο Λύκειο Ιεράπετρας . Όταν πήγα να ζητήσω τα θέματα που εξετάσθηκε η κόρη μου , δεν μου τα έδωσαν .
ΠΡΟΣΟΧΗ είναι υποχρεωμένοι να παραλάβουν την αίτηση σας και σας απαντήσουν εντός 10 -20 ημερών .
Ακόμη καλύτερα στην αίτηση σας γράψτε (και κάντε το) ότι την κοινοποιείτε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο ,στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο και στο υπουργείο .
Άντε να τελειώνουμε με αυτό το αστείο .......
Υγ: Τα αποτελέσματα ,παρακαλώ , να μας τα κοινοποιήσετε προς γνώση μας .
Η ζωή είναι Ωραία,ας την χαρούμε.Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!Γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Η γη δεν μας ανήκει της ανήκουμε !
Βασίλης Στεφανίδης
Η γη δεν μας ανήκει της ανήκουμε !
Βασίλης Στεφανίδης
- Κώστας Μαλλιάκας
Αφού έχουν σφραγίδα στρογγυλή είναι δημόσια έγγραφα και μπορούν να δημοσιοποιούνται. Στην ανάγκη να επικοινωνήσεις με τον σχολικό σύμβουλο Μαθηματικών. Εμείς εδώ πέρσι στην Δωδεκάνησο δώσαμε τα θέματα στον σύμβουλο και τα έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο χωρίς ονόματα σχολείων και εισηγητών και είναι πολύ σωστή κίνηση για να έχουμε όσο το δυνατόν το ίδιο επίπεδο δυσκολίας και να αποφεύγονται υπερβολές και λάθη.Perantonis έγραψε: Είμαι Καθηγητής Μαθηματικός φροντιστής και έχω μια κόρη στο Λύκειο 1ο Λύκειο Ιεράπετρας . Όταν πήγα να ζητήσω τα θέματα που εξετάσθηκε η κόρη μου , δεν μου τα έδωσαν .
-
Perantonis
Ευχαριστώ όλους όσους πήραν Θέση στο θέμα που έθεσα.
Από ότι κατάλαβα όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να δίνονται , σε όλους τα θέματα (μαθητές, γονείς , καθηγητές), μετά το τέλος της εξέτασης .
Καιρός να προκαλέσουμε μια Σαφή οδηγία προς τα Σχολεία , είτε από το υπουργείο Παιδείας είτε από κάποια ανεξάρτητη αρχή ,για το Θέμα αυτό.
Δυστυχώς πρέπει να αναλωνόμαστε για τα αυτονόητα.....
Περαντώνης Γιάννης
Από ότι κατάλαβα όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να δίνονται , σε όλους τα θέματα (μαθητές, γονείς , καθηγητές), μετά το τέλος της εξέτασης .
Καιρός να προκαλέσουμε μια Σαφή οδηγία προς τα Σχολεία , είτε από το υπουργείο Παιδείας είτε από κάποια ανεξάρτητη αρχή ,για το Θέμα αυτό.
Δυστυχώς πρέπει να αναλωνόμαστε για τα αυτονόητα.....
Περαντώνης Γιάννης
- exdx
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Οι ενδοσχολικές εξετάσεις δεν είναι απρόσωπες πανελλήνιες .
Οι μαθητές έχουν απέναντι τον καθηγητή τους , μπορούν να ζητήσουν διευκρινίσεις και να προβάλλουν αντιρρήσεις .
Ναι , η παράγραφος είναι εκτός ύλης και κακώς που είναι εκτός ύλης .
Το υπουργείο , από τη μια λέει για τα πλεονεκτήματα της σπειροειδούς μάθησης και από την άλλη καταργεί παραγράφους με το πρόσχημα της αλληλοεπικάλυψης της ύλης .
Έτσι , στη Β΄ Λυκείου , το αντικείμενο " κλασματικές ανισώσεις" χάνεται μέσα στα πολυώνυμα , λύνονται ελάχιστες ασκήσεις , με αποτέλεσμα να γράφουν οι μαθητές αργότερα :

Στο σχολείο ο καθηγητής μπορεί , σε συνεννόηση με τους μαθητές , να καθορίσει την ύλη των εξετάσεων , πάντα προς όφελος των μαθητών .
Οι μαθητές έχουν απέναντι τον καθηγητή τους , μπορούν να ζητήσουν διευκρινίσεις και να προβάλλουν αντιρρήσεις .
Ναι , η παράγραφος είναι εκτός ύλης και κακώς που είναι εκτός ύλης .
Το υπουργείο , από τη μια λέει για τα πλεονεκτήματα της σπειροειδούς μάθησης και από την άλλη καταργεί παραγράφους με το πρόσχημα της αλληλοεπικάλυψης της ύλης .
Έτσι , στη Β΄ Λυκείου , το αντικείμενο " κλασματικές ανισώσεις" χάνεται μέσα στα πολυώνυμα , λύνονται ελάχιστες ασκήσεις , με αποτέλεσμα να γράφουν οι μαθητές αργότερα :

Στο σχολείο ο καθηγητής μπορεί , σε συνεννόηση με τους μαθητές , να καθορίσει την ύλη των εξετάσεων , πάντα προς όφελος των μαθητών .
Kαλαθάκης Γιώργης
Κάθε διδάσκοντας, ως ο κύριος υπεύθυνος της διδασκαλίας μέσα στην τάξη, δικαιούται να διδάσκει και κατ' επέκταση να εξετάζει κάθε γνωστικό αντικείμενο που θεωρεί απαραίτητο για τους μαθητές του. Καλά τα ωρολόγια προγράμματα και οι γενικές διδακτικές συμβουλές, καλύτερη η ελευθερία στη δουλειά του δασκάλου.
Γιάννης Στάμου
Γιάννης Στάμου
-
Sokratis_Ep.
Συνάδελφοι,
Είναι τόσο δύσκολο να αποφεύγουμε τις παρανομίες ή "παρανομίες", έστω στις εξετάσεις; Μια ματιά στην ύλη και άλλη μια στον τρόπο εξέτασης των μαθηματικών (του λυκείου π.χ. είναι το Π.Δ. 60/2006). Πριν λίγο έγραψα σε πμ σε φίλο την προσωπική μου εμπειρία σε λύκειο, όπου ο γονιός ζήτησε τα θέματα για να τα πάει στο φρον/ριο "να δει αν ήταν νόμιμα". Του τα δώσαμε και όλα καλά. Αυτό ζητά ενδεχομένως να κάνει και ο φίλος κ. Περαντώνης της παρούσας συζήτησης. Γιατί να μην έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο;;;
Είναι τόσο δύσκολο να αποφεύγουμε τις παρανομίες ή "παρανομίες", έστω στις εξετάσεις; Μια ματιά στην ύλη και άλλη μια στον τρόπο εξέτασης των μαθηματικών (του λυκείου π.χ. είναι το Π.Δ. 60/2006). Πριν λίγο έγραψα σε πμ σε φίλο την προσωπική μου εμπειρία σε λύκειο, όπου ο γονιός ζήτησε τα θέματα για να τα πάει στο φρον/ριο "να δει αν ήταν νόμιμα". Του τα δώσαμε και όλα καλά. Αυτό ζητά ενδεχομένως να κάνει και ο φίλος κ. Περαντώνης της παρούσας συζήτησης. Γιατί να μην έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο;;;
- ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
- Επιμελητής
Δίνονται οι συναρτήσειςTHEOFYLAKTOS έγραψε:Πότε θα σταματήσουμε να είμαστε παράνομοι στα θέματα που ζητάμε από τους μαθητές μας συνάδελφοι ; Η παράγραφος ''ΑΝΙΣΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΙΣΩΣΕΙΣ ΠΗΛΙΚΟ '' ΔΕΝ ΔΙΔΆΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΏ ΚΑΙ 2 ΧΡΌΝΙΑ στην Α' Λυκείου .
και 
i) Να βρεθούν οι ρίζες των εξισώσεων

ii) Να λυθεί η ανίσωση

Είναι εντός ή εκτός ύλης;;;!!!
Να ευχαριστήσω δημόσια τον νομότυπο συνάδελφο που έκανε τόσο κόπο να κάνει εγγραφή στο
Μιλάμε πάντα για το ii) επίμαχο ερώτημα
Ξεκινάω με δεδομένο ότι τα παιδιά της Α Λυκείου «συνήθως» έχουν περάσει από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου
1) Είναι γνωστή ή όχι (εντός ή εκτός) η παραγοντοποίηση τριωνύμου (ακόμα και από την Γ’ Γυμνασίου);
Η απάντηση είναι προφανώς θετική. Έτσι
και 
2) Είναι γνωστό ή όχι (εντός η εκτός) η λύση πρωτοβαθμίων ανισώσεων καθώς και η γραφική παράσταση των λύσεών τους (ακόμα και από την Β’ Γυμνασίου) ;
Η απάντηση είναι θετική.
Έτσι έχουμε :
και συνεπώς το πρόσημο του
όπως απεικονίζεται στη γραφική λύση [attachment=4]1.png[/attachment]
όπως απεικονίζεται στη γραφική λύση[attachment=3]2.png[/attachment]
όπως απεικονίζεται στη γραφική λύση[attachment=2]3.png[/attachment]
όπως απεικονίζεται στη γραφική λύση[attachment=1]4.png[/attachment]
όπως απεικονίζεται στη γραφική λύση[attachment=0]5.png[/attachment]
3) Είναι εντός η εκτός ύλης ο κανόνας των προσήμων στο γινόμενο και το πηλίκο ;. Η απάντηση είναι θετική και γνωστή από την Β γυμνασίου
Έτσι θεωρώντας
από τον κανόνα των προσήμων προκύπτει ότι
για
και
για
και
.και
από τον κανόνα των προσήμων προκύπτει ότι
για
και
για
ή
.4) Είναι γνωστό ή όχι ότι ένα κλάσμα ορίζεται για τις τιμές του που δεν μηδενίζεται ο παρονομαστής του (ας θυμηθούμε τις γνωστές «κλασματικές» παραστάσεις της Γ’ Γυμνασίου)
οπότε για να «στέκεται» η παράσταση
, πρέπει
.5) Είναι γνωστή η όχι η λύση συστήματος πρωτοβαθμίων ανισώσεων (ακόμα και από την Γ’ Γυμνασίου)
6) Τελικά από τον κανόνα των προσήμων και όλα τα παραπάνω για το κλάσμα
προκύπτει ότι
.Τελικά είναι εντός ή εκτός ύλης !!!
Όπως φάνηκε παραπάνω μπορεί να είναι αντιμετωπίσιμο με ύλη Γ’ Γυμνασίου αλλά και η προπαίδεια είναι εκτός ύλης της Α’ Λυκείου.
Βέβαια ο συνάδελφος θα μου πει: Καλά ρε Κούτρα, εσύ έβαλες το Θέμα να λυθεί έτσι ;;;;!!!!, θα μας τρελάνεις τώρα…
Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική.
Δίδαξα το θέμα και επέμενα (γιατί θεωρώ ότι πρέπει να διδαχθεί) αφού στην Β’ Λυκείου είναι κεντρικό θέμα (με την παραγοντοποίηση πολυωνύμου).
Η λύση που έδωσα πιο πάνω δείχνει ότι τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ δεν έχουν συνάδελφε ΣΤΕΓΑΝΑ!!!
Άραγε οι «διαφορικές εξισώσεις» που «πέφτουν» στις Πανελλαδικές είναι εντός ύλης;!!!
Άραγε οι ασκήσεις που πέφτουν στις Πανελλαδικές είναι παρόμοιες με τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου που είναι εντός ύλης;!!!
Αλλά θέλω να βάλω και εγώ ένα ερώτημα
Γιατί δεν υπήρξε διαμαρτυρία από τους μαθητές μου οι οποίοι μάλιστα μου εξέφρασαν και την άποψη: «Ευτυχώς Κύριε που μας έσωσε το τελευταίο θέμα»
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ συναδέλφους που έγραψαν πιο πάνω όχι τόσο για τη στήριξη όσο για τις απόψεις τους για τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ στους οποίους υποκλίνομαι ταπεινά.
Ναι συνάδελφοι τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ δεν έχουν ΣΤΕΓΑΝΆ. Είναι το ΜΑΘΗΜΑ που μπορεί να ξυπνήσει τον ανθρώπινο νου, μπας και πάψουμε να είμαστε ραγιάδες.
Στάθης
Υ.Σ. Στον αγαπητό συνάδελφο που έσπευσε να μας κατηγορήσει του αφιερώνω το παρακάτω ποίημα με όλη μου την αγάπη
…ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ
Αν να κρατάς μπορείς το λογικό σου,
όταν τριγύρω σου όλοι τάχουν χαμένα
και σ’ εσέ της ταραχής των ρίχνουν την αιτία
Αν να εμπιστεύεσαι μπορείς
τον ίδιο τον εαυτό σου,
όταν ο κόσμος δεν σε πιστεύει
κι’ αν μπορείς να του σχωρνάς
αυτή τη δυσπιστία
Να περιμένεις αν μπορείς
δίχως να χάσης την υπομονή σου.
κι’ αν άλλοι σε συκοφαντούν εσύ ποτέ
να μην καταδεχτείς το ψέμα.
κι’ αν σε μισούν ποτέ σε μίσος
ταπεινό να μην ξεπέσεις
μα να μην κάνεις τον καλό
ή τον πολύ σοφό στα λόγια
Αν να ονειρεύεσαι μπορείς
και να μην είσαι δούλος των ονείρων.
αν να στοχάζεσαι μπορείς ,
δίχως να γίνει ο στοχασμός σκοπός σου
Αν ν’ αντικρίζεις σου βαστά
το θρίαμβο και τη συμφορά παρόμοια
κι’ όμοια να φέρνεσαι σ’ αυτούς
τους δύο τυραννικούς απατεώνες
Αν σου βαστά η ψυχή ν’ ακούς
όποιαν αλήθεια είχες ειπωμένη,
παραλλαγμένη απ’ τους κακούς
για νάναι για τους άμυαλους παγίδα
ή συντριμμένα να θωρείς όσα
σου έχουν ρουφήξει τη ζωή σου
και πάλι να ξαναρχινάς να χτίζεις
μ’ εργαλεία πούνε φθαρμένα
Αν όσα απόχτησες μπορείς
σ’ ένα σωρό μαζί να τα μαζέψεις
και δίχως φόβο , μονομιάς , κορόνα
ή γράμματα όλα να τα παίξεις
και να τα χάσεις και απ’ αρχής
ατράνταχτος να ξεκινήσεις πάλι
και να μη βγάλεις και μιλιά
ποτέ γι’ αυτό τον ξαφνικό χαμό σου
Αν νεύρα και καρδιά μπορείς
και σπλάχνα και μυαλό και όλα να ταα
σφίξεις να σε δουλέψουν ξαναρχής
κι’ ας είναι από πολύ καιρό σωσμένα
και να κρατιέσαι πάντα ορθός,
όταν δεν σούχει τίποτα απομείνει
παρά μονάχα η θέληση, κράζοντας
σ’ όλα αυτά «βαστάτε»
Αν με τα πλήθη να μιλάς μπορείς
και να κρατάς την αρετή σου,
με βασιλιάδες να γυρνάς δίχως
απ’ τους μικρούς να ξεμακραίνεις
Αν μήτε φίλοι, μήτ’ εχθροί
μπορούνε ποτέ πια να σε πειράξουν,
όλο τον κόσμο αν αγαπάς,
μα και ποτέ πάρα πολύ κανένα
Αν του θυμού σου τις στιγμές,
που φαίνεται αδυσώπητη η ψυχή σου
μπορείς ν’ αφήσεις να διαβούν
την πρώτη ξαναβρίσκοντας γαλήνη,
δική σου θάταν τότε η Γη,
μ’ όσα και μ’ ότι απάνω της κι’ αν έχει
και κάτι ακόμα πιο πολύ:
Άνδρας Αληθινός θάσαν παιδί μου
Rudyard Kipling
- Συνημμένα
-
- 5.png (2.14 KiB) Προβλήθηκε 6454 φορές
-
- 4.png (2.08 KiB) Προβλήθηκε 6454 φορές
-
- 3.png (2.23 KiB) Προβλήθηκε 6454 φορές
-
- 2.png (2.08 KiB) Προβλήθηκε 6454 φορές
-
- 1.png (2.22 KiB) Προβλήθηκε 6454 φορές
Τι περιμένετε λοιπόν ναρθεί , ποιόν καρτεράτε να σας σώσει.
- parmenides51
- Επικοινωνία:
εφόσον υπάρχει αντιμετώπιση με ύλη χωρίς της επίμαχης παραγράφου (ανισώσεις γινομένου -πηλικου)
η άσκηση θεωρείται εντός ύλης , το ανέφερα κι εδώ είτε είναι δύσκολη είτε όχι
ειδάλλως οι αμφισβητούντες ας τα βάλουν με όποιον τρόπο θέλουν με την επιτροπή των πανελλαδικών εαν κρίνουν έτσι για τις χρονιές που οι ασκήσεις ήταν από το κεφάλαιο των διαφορικών εξισώσεων ή του ΘΜΤΟΛ , αλλά ωστόσο λυνόντουσαν και με γνώσεις άλλων κεφαλαίων πριν
γιατί ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας οτι έβαλαν στα μαθηματικά άσκηση εκτός ύλης;;;
γιατί πολύ απλά δεν έβαλαν ποτέ άσκηση εκτός ύλης (όσο δύσκολη κι αν ήταν)
ναι μεν ενδεχομένως να λυνόταν πιο εύκολα με ύλη μη εξεταστέα
αλλά μπορούσε να λυθεί (πιθανότητα πολύ δύσκολα) με ύλη των υπολοίπων κεφαλαίων εντός ύλης
Ευτυχώς που κάποιοι τιμούνε τον χώρο που εργάζονται με το μάθημα που κάνουν
έστω κι αν αυτός ο χώρος είναι το δημόσιο σχολείο,
ευτυχώς ...
η άσκηση θεωρείται εντός ύλης , το ανέφερα κι εδώ είτε είναι δύσκολη είτε όχι
ειδάλλως οι αμφισβητούντες ας τα βάλουν με όποιον τρόπο θέλουν με την επιτροπή των πανελλαδικών εαν κρίνουν έτσι για τις χρονιές που οι ασκήσεις ήταν από το κεφάλαιο των διαφορικών εξισώσεων ή του ΘΜΤΟΛ , αλλά ωστόσο λυνόντουσαν και με γνώσεις άλλων κεφαλαίων πριν
γιατί ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας οτι έβαλαν στα μαθηματικά άσκηση εκτός ύλης;;;
γιατί πολύ απλά δεν έβαλαν ποτέ άσκηση εκτός ύλης (όσο δύσκολη κι αν ήταν)
ναι μεν ενδεχομένως να λυνόταν πιο εύκολα με ύλη μη εξεταστέα
αλλά μπορούσε να λυθεί (πιθανότητα πολύ δύσκολα) με ύλη των υπολοίπων κεφαλαίων εντός ύλης
Ευτυχώς που κάποιοι τιμούνε τον χώρο που εργάζονται με το μάθημα που κάνουν
έστω κι αν αυτός ο χώρος είναι το δημόσιο σχολείο,
ευτυχώς ...
-
Perantonis
Φίλε Sokratis Ep.Sokratis_Ep. έγραψε:Συνάδελφοι,
Στο θέμα που έθεσα περί Δημοσιοποίησης των θεμάτων των ενδοσχολικών εξετάσεων , οι Συνάδελφοι (Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) εκφράστηκαν καταλυτικά.
Εσύ αν είχες διαφορετική άποψη θα μπορούσες να την εκφράσεις , χωρίς να ερμηνεύεις αυθαίρετα και κακόβουλα τις προθέσεις μου .
Θα μπορούσες επίσης να έχεις προσέξει ότι τα θέματα που ζήτησα ήταν της κόρης μου, και να προσεγγίσεις το θέμα με μεγαλύτερη διακριτικότητα και ευαισθησία.
Τέλος αφού ασκείς κριτική σε άλλους και τους αναφέρεις επώνυμα στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας επιβάλουν να υπογράφεις και επώνυμα !
Περαντώνης Γιάννης
-
Perantonis
Για να λήξει επιτέλους το θέμα της Δημοσιοποίησης των Θεμάτων των ενδοσχολικών εξετάσεων , παραθέτω τον νόμο που αναφέρεται στην
Πρόσβαση πολιτών σε Δημόσια Έγγραφα.
Ευχαριστώ Ιδιαίτερα τους συναδέλφους που με ΠΜ , μου υπέδειξαν τον νόμο και το άρθρο που αναφέρεται στο θέμα αυτό.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ
Είδος: ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
Έτος: 1999
ΦΕΚ: Α 45 19990309
………
Αρθρο: 5
Τίτλος Αρθρου: Πρόσβαση σε έγγραφα
ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Κείμενο Αρθρου
1. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων. Ως διοικητικά έγγραφα νοούνται όσα συντάσσονται από τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως εκθέσεις, μελέτες, πρακτικά, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της Διοίκησης, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις.
2. Οποιος έχει ειδικό έννομο συμφέρον δικαιούται, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των ιδιωτικών εγγράφων που φυλάσσονται στις δημόσιες υπηρεσίες και είναι σχετικά με υπόθεσή του η οποία εκκρεμεί σε αυτές ή έχει διεκπεραιωθεί από αυτές.
3. Το κατά τις προηγούμενες παραγράφους δικαίωμα δεν υφίσταται στις περιπτώσεις που το έγγραφο αφορά την ιδιωτική ή οικογενειακή ζωή τρίτου, ή αν παραβλάπτεται απόρρητο το οποίο προβλέπεται από ειδικές διατάξεις. Η αρμόδια διοικητική αρχή μπορεί να αρνηθεί την ικανοποίηση του δικαιώματος τούτου αν το έγγραφο αναφέρεται στις συζητήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ή αν η ικανοποίηση του δικαιώματος αυτού είναι δυνατόν να δυσχεράνει ουσιωδώς την έρευνα δικαστικών, "διοικητικών" αστυνομικών ή στρατιωτικών αρχών σχετικώς με την τέλεση εγκλήματος ή διοικητικής παράβασης.
4. Το δικαίωμα των παρ. 1 και 2 ασκείται: α) με μελέτη του εγγράφου στο κατάστημα της υπηρεσίας, ή β) με χορήγηση αντιγράφου, εκτός αν η αναπαραγωγή τούτου μπορεί να βλάψει το πρωτότυπο. Η σχετική δαπάνη αναπαραγωγής βαρύνει τον αιτούντα, εκτός αν ο νόμος ορίζει διαφορετικά. Αν πρόκειται για πληροφορίες ιατρικού χαρακτήρα, αυτές γνωστοποιούνται στον αιτούντα με τη βοήθεια γιατρού, ο οποίος ορίζεται για το σκοπό αυτόν.
5. Η άσκηση του κατά τις παρ. 1 και 2 δικαιώματος γίνεται με την επιφύλαξη της ύπαρξης τυχόν δικαιωμάτων πνευματικής ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας.
6. Η χρονική προθεσμία για τη χορήγηση εγγράφων κατά τις παραγράφους 1 και 2 ή την αιτιολογημένη απόρριψη της σχετικής αίτησης του πολίτη είναι είκοσι (20) ημέρες».
Περαντώνης Γιάννης
Πρόσβαση πολιτών σε Δημόσια Έγγραφα.
Ευχαριστώ Ιδιαίτερα τους συναδέλφους που με ΠΜ , μου υπέδειξαν τον νόμο και το άρθρο που αναφέρεται στο θέμα αυτό.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ
Είδος: ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
Έτος: 1999
ΦΕΚ: Α 45 19990309
………
Αρθρο: 5
Τίτλος Αρθρου: Πρόσβαση σε έγγραφα
ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Κείμενο Αρθρου
1. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων. Ως διοικητικά έγγραφα νοούνται όσα συντάσσονται από τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως εκθέσεις, μελέτες, πρακτικά, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της Διοίκησης, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις.
2. Οποιος έχει ειδικό έννομο συμφέρον δικαιούται, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των ιδιωτικών εγγράφων που φυλάσσονται στις δημόσιες υπηρεσίες και είναι σχετικά με υπόθεσή του η οποία εκκρεμεί σε αυτές ή έχει διεκπεραιωθεί από αυτές.
3. Το κατά τις προηγούμενες παραγράφους δικαίωμα δεν υφίσταται στις περιπτώσεις που το έγγραφο αφορά την ιδιωτική ή οικογενειακή ζωή τρίτου, ή αν παραβλάπτεται απόρρητο το οποίο προβλέπεται από ειδικές διατάξεις. Η αρμόδια διοικητική αρχή μπορεί να αρνηθεί την ικανοποίηση του δικαιώματος τούτου αν το έγγραφο αναφέρεται στις συζητήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ή αν η ικανοποίηση του δικαιώματος αυτού είναι δυνατόν να δυσχεράνει ουσιωδώς την έρευνα δικαστικών, "διοικητικών" αστυνομικών ή στρατιωτικών αρχών σχετικώς με την τέλεση εγκλήματος ή διοικητικής παράβασης.
4. Το δικαίωμα των παρ. 1 και 2 ασκείται: α) με μελέτη του εγγράφου στο κατάστημα της υπηρεσίας, ή β) με χορήγηση αντιγράφου, εκτός αν η αναπαραγωγή τούτου μπορεί να βλάψει το πρωτότυπο. Η σχετική δαπάνη αναπαραγωγής βαρύνει τον αιτούντα, εκτός αν ο νόμος ορίζει διαφορετικά. Αν πρόκειται για πληροφορίες ιατρικού χαρακτήρα, αυτές γνωστοποιούνται στον αιτούντα με τη βοήθεια γιατρού, ο οποίος ορίζεται για το σκοπό αυτόν.
5. Η άσκηση του κατά τις παρ. 1 και 2 δικαιώματος γίνεται με την επιφύλαξη της ύπαρξης τυχόν δικαιωμάτων πνευματικής ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας.
6. Η χρονική προθεσμία για τη χορήγηση εγγράφων κατά τις παραγράφους 1 και 2 ή την αιτιολογημένη απόρριψη της σχετικής αίτησης του πολίτη είναι είκοσι (20) ημέρες».
Περαντώνης Γιάννης
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης