σημεία και για το καθένα από αυτά υπολογίστηκε το γινόμενο των αποστάσεων από τα υπόλοιπα. Μπορεί άραγε να προέκυψαν οι αριθμοί από το
έως το
(με κάποια σειρά);Συντονιστές: emouroukos, achilleas, silouan
σημεία και για το καθένα από αυτά υπολογίστηκε το γινόμενο των αποστάσεων από τα υπόλοιπα. Μπορεί άραγε να προέκυψαν οι αριθμοί από το
έως το
(με κάποια σειρά);Μια προσπάθεια για να δείξω ότι δεν γίνεται:Al.Koutsouridis έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 26, 2020 1:33 pmΣε ένα κύκλο επιλέχθηκανσημεία και για το καθένα από αυτά υπολογίστηκε το γινόμενο των αποστάσεων από τα υπόλοιπα. Μπορεί άραγε να προέκυψαν οι αριθμοί από το
έως το
(με κάποια σειρά);
.
τα σημεία και με
συμβολίζω το γινόμενο των αποστάσεων του
από τα άλλα τρία σημεία.
επιλογές για να βάλουμε τα
(π.χ αν η σειρά είναι
τότε και η
οδηγεί στα ίδια αποτελέσματα ( ίσως δεν έχω εκφράσει απολύτως κατανοητά το σκεπτικό μου....).
με
και θα δείξω ότι δεν γίνεται...εντελώς όμοια βγαίνουν και οι άλλες περιπτώσεις απλά με άλλα νούμερα:
το σημείο τομής των διαγωνίων του
.
.Όμοια αν
προκύπτει
.

δίνουν άτοπο.ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ έγραψε: ↑Τρί Ιαν 28, 2020 4:26 pmΜια προσπάθεια για να δείξω ότι δεν γίνεται:Al.Koutsouridis έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 26, 2020 1:33 pmΣε ένα κύκλο επιλέχθηκανσημεία και για το καθένα από αυτά υπολογίστηκε το γινόμενο των αποστάσεων από τα υπόλοιπα. Μπορεί άραγε να προέκυψαν οι αριθμοί από το
έως το
(με κάποια σειρά);
Οι πιθανές διαφορετικές περιπτώσεις διάταξης των σημείων ως προς τα γινόμενα από τα άλλα σημεία είναι.
Έστωτα σημεία και με
συμβολίζω το γινόμενο των αποστάσεων του
από τα άλλα τρία σημεία.
Υπάρχουνεπιλογές για να βάλουμε τα
(π.χ αν η σειρά είναι
τότε και η
οδηγεί στα ίδια αποτελέσματα ( ίσως δεν έχω εκφράσει απολύτως κατανοητά το σκεπτικό μου....).
Θα πάρω την περίπτωση τετραπλεύρουμε
και θα δείξω ότι δεν γίνεται...εντελώς όμοια βγαίνουν και οι άλλες περιπτώσεις απλά με άλλα νούμερα:
Έστωτο σημείο τομής των διαγωνίων του
.
Από γνωστό λήμμα είναι
Θέτω.Όμοια αν
προκύπτει
.
Είναι
Άρα
Όμως από το 2ο θεώρημα Πτολεμαίου είναι
Οι σχέσειςδίνουν άτοπο.

έχουμε
) για