είναι ύψος οξυγωνίου τριγώνου
με
και
είναι τα μέσα των
αντίστοιχα. Θεωρούμε σημείο
του επιπέδου ώστε
και
εκατέρωθεν της
Να δείξετε ότι
Το σχήμα αποτελεί μέρος της λύσης 
Συντονιστές: AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ, silouan, george visvikis
είναι ύψος οξυγωνίου τριγώνου
με
και
είναι τα μέσα των
αντίστοιχα.
του επιπέδου ώστε
και
εκατέρωθεν της
Να δείξετε ότι
οπότε
μεσοκάθετος του τμήματος
κι έτσι 
είναι το κέντρο του κύκλου
κι επειδή
έπεται ότι
εφάπτεται του κύκλου 
Τα σημείαgeorge visvikis έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 04, 2023 5:52 pmΤοείναι ύψος οξυγωνίου τριγώνου
με
και
είναι τα μέσα των
αντίστοιχα.
Θεωρούμε σημείοτου επιπέδου ώστε
και
εκατέρωθεν της
Να δείξετε ότι
![]()
ανήκουν στον κύκλο ,
.
ανήκουν στον κύκλο
αφού οι γωνίες στα σημεία
είναι προφανώς ορθές .
Στον πιο πάνω κύκλο η
είναι εφαπτομένη και επομένως :
( χορδής κι εφαπτομένης).Σπανίως δεν δίνω το σχήμα της εκφώνησης. Σκοπίμως λοιπόν, έγραψα ότι το σχήμα αποτελεί μέρος της λύσης. Όταν καιHenri van Aubel έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 04, 2023 6:25 pmΣυγγνώμη που δεν έχω χρόνο για σχήμα. Εγκρίνεις την λύση μου Γιώργο;![]()
Φιλτατε Γιώργοgeorge visvikis έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 04, 2023 7:48 pmΣπανίως δεν δίνω το σχήμα της εκφώνησης. Σκοπίμως λοιπόν, έγραψα ότι το σχήμα αποτελεί μέρος της λύσης. Όταν καιHenri van Aubel έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 04, 2023 6:25 pmΣυγγνώμη που δεν έχω χρόνο για σχήμα. Εγκρίνεις την λύση μου Γιώργο;![]()
όποτε έχεις χρόνο βάλε σχήμα και θα σου απαντήσω. Μέχρι τότε δεν θα διαβάσω τη λύση. Δεν το κάνω από πείσμα, αλλά
είναι θέμα αρχής. Εσύ μπορεί να μην έχεις χρόνο για σχήμα, αλλά υποχρεώνεις εμένα να κάνω σχήμα για να διαβάσω τη
λύση. Δεν πρόκειται να το κάνω![]()
Σε IMO TST; ;george visvikis έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 06, 2023 4:24 pmΕυχαριστώ τον Κώστα και το Νίκο για τις λύσεις τους![]()
Θα βάζατε ποτέ αυτή την άσκηση σε IMO TST;
Κι όμως είναι από 2016 Dutch IMO TSTHenri van Aubel έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 06, 2023 4:35 pmΣε IMO TST; ;george visvikis έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 06, 2023 4:24 pmΕυχαριστώ τον Κώστα και το Νίκο για τις λύσεις τους![]()
Θα βάζατε ποτέ αυτή την άσκηση σε IMO TST;Σε Ευκλείδη Seniors το πολύ θα την έβαζα εγώ .
![]()
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης