Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 28, 2026 6:40 pm
Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις περισσότερα για το παιχνίδι αυτό; Πού θα το βρούμε; Τι ακριβώς κάνει;
Είναι ένα παιχνίδι γεωμετρικών κατασκευών με κανόνα και διαβήτη που μπορεί κάποιος να παίξει online σε browser
εδώ ή στο κινητό του αν το κατεβάσει απο τα απανταχού "stores".
Το παιχνίδι είναι σαν ένα απλό περιβάλλον διαδραστικής γεωμετρίας με ελάχιστα εργαλεία.
Κάθε "πίστα" είναι ένα κατασκευαστικό πρόβλημα, για παράδειγμα το πρώτο είναι η κατασκευή ενός ισόπλευρου τριγώνου.
Ο λόγος που μιλάω για σύντομη λύση είναι οτι στο παιχνίδι αυτό κάθε γραμμή "χρεώνεται". Ο κανόνας και ο διαβήτης χρεώνονται με έναν "πόντο". Όμως η μεσοκάθετος χρεώνεται με τρεις "πόντους" γιατί για να κατασκευαστεί χρειάζεται δύο κύκλους και μια ευθεία. Η εφαρμογή προοδευτικά δίνει και άλλα εργαλεία, π.χ. μεσοκάθετο, παράλληλη, κλπ όμως η χρήση τους χρεώνεται αντίστοιχα, για παράδειγμα ο σταθερός διαβήτης χρεώνεται με 5 γραμμές.
Ομολογουμένως τα περισσότερα προβλήματα είναι πολύ απλά, ειδικά για έναν μαθηματικό, όμως η πρόκληση του να λύσεις κάθε πρόβλημα με τις λιγότερες δυνατές γραμμές ίσως να δίνει ένα ενδιαφέρον.
Νομίζω πως για να προχωρήσεις "πίστες" χωρίς να χρησιμοποιήσεις τις ελάχιστες γραμμές μπορεί να ζητηθεί κάποιο αντίτιμο, 1 ή 2 ευρώ, ομολογώ οτι τα έχω δώσει και τα έχω χαρεί απεριόριστα.
Το βρίσκω απολαυστικότατο και το θεωρώ χρήσιμο στο να συμπαθήσουν οι νεότεροι την γεωμετρία (και γιατί όχι τα μαθηματικά γενικότερα).