2. Να λυθεί (στο
) η εξίσωση
3. Να λυθεί το σύστημα

Σημειώση: Τα κόκκινα γράμματα είναι συμπλήρωση δική μου με βάση την λύση που έχω, της εποχής εκείνης.

) η εξίσωση

Θέτουμεparmenides51 έγραψε: 2. Να λυθεί (στο) η εξίσωση
![]()
και έχουμε:
. Άρα:
) η εξίσωση
, με τα σημερινά δεδομένα το σύμβολο της ρίζας δεν έχει νόημα
, και αφού είναι
και
, η εξίσωση παίρνει την "ισοδύναμη" μορφή :
, οπότε ισοδύναμα :
ή
.
είναι 
είναι : 
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, χωρίς να θέλω να παρέμβω στο θέμα, γιατί πολλές φορές το βλέπω και μπερδεύομαι....exdx έγραψε:2. Να λυθεί (στο) η εξίσωση
![]()
Σχόλιο : Αν, με τα σημερινά δεδομένα το σύμβολο της ρίζας δεν έχει νόημα
τότε γιατί δεν έχει νόημα η
όπως δεν έχει νόημα και η
. Δεν έχω δει ποτέ σε ξένο βιβλίο μιγαδικών , από αυτά που έχω κάνει έξω να μην το επιτρέπουν. ... Μάλιστα ορίζουν πως
. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα, όπως γίνεται και με το
; Παράδειγμα , έχω δει σε βιβλίο μιγαδικών (ξένης έκδοσης) να ορίζεται η παράσταση
....
Tolaso J Kos έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, χωρίς να θέλω να παρέμβω στο θέμα, γιατί πολλές φορές το βλέπω και μπερδεύομαι....exdx έγραψε:2. Να λυθεί (στο) η εξίσωση
![]()
Ας υποθέσουμε ότιτότε γιατί δεν έχει νόημα η
. Δεν έχω δει ποτέ σε ξένο βιβλίο μιγαδικών , από αυτά που έχω κάνει έξω να μην το επιτρέπουν. ... Μάλιστα ορίζουν πως
; Παράδειγμα , έχω δει σε βιβλίο μιγαδικών (ξένης έκδοσης) να ορίζεται η παράσταση
....
Φιλικά,
Τόλης

![\displaystyle 2^{8y}-[(1+i)^4]^{2y}=240\Leftrightarrow 2^{8y}-2^{4y}-240=0 \displaystyle 2^{8y}-[(1+i)^4]^{2y}=240\Leftrightarrow 2^{8y}-2^{4y}-240=0](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/3e215f9a53fbf3984067c0147b639055.png)
έχει θετική λύση το 16, άρα 
Κάθε μιγαδικός έχει δυο τετραγωνικές ρίζες.Tolaso J Kos έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, χωρίς να θέλω να παρέμβω στο θέμα, γιατί πολλές φορές το βλέπω και μπερδεύομαι....exdx έγραψε:2. Να λυθεί (στο) η εξίσωση
![]()
....
Φιλικά,
Τόλης
είναι οι
.
τι εννοούμε ,(ποια από τις δύο);
εννοούμε τον θετικό αριθμό που στο τετράγωνο δίνει το
.
έχει δύο τετραγωνικές ρίζες τους
. Όταν δίνεται , στην ξένη βιβλιογραφία , ότι
, εννοεί ότι
.
, άρα
!Aπό ένα πολύ παλαιό βιβλίο , του Σ. Γ. ΧΑΛΑΠΑ , αντιγράφω το τι γράφει σχετικά με τις τετραγωνικές ρίζες μιγαδικών:kostas_zervos έγραψε:Κάθε μιγαδικός έχει δυο τετραγωνικές ρίζες.Tolaso J Kos έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, χωρίς να θέλω να παρέμβω στο θέμα, γιατί πολλές φορές το βλέπω και μπερδεύομαι....exdx έγραψε:2. Να λυθεί (στο) η εξίσωση
![]()
....
Φιλικά,
Τόλης
π.χ. Οι τετραγωνικές ρίζες τουείναι οι
.
Όταν λοιπόν γράψουμετι εννοούμε ,(ποια από τις δύο);
, (
), συμβολίζομεν με
. Συνεπώς το σύμβολον
είναι δισήμαντον παριστά δε δύο μιγαδικούς αριθμούς αντιθέτους.
θετικόν."Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης