ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2009

segios

Re: ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2009

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από segios » Πέμ Μάιος 21, 2009 5:46 pm

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ έγραψε:Συμφωνώ με τον Κώστα Τηλέγραφο ως προς το σχολιασμό των θεμάτων .
Ειδικά το 2Α είναι η άσκηση 3 από τις γενικές του σχολικού . Η επιτροπή στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους αδύνατους , άλλαξε λίγο την εκφώνηση ώστε να τους προϊδεάσει για την ευθεία αλλά ... Αρκετοί μαθητές μου έχουν γράψει τα περισσότερα ερωτήματα από τα θέματα 3 και 4 και έχουν χάσει από το 2Α ...
Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι το θέμα συνδέεται με την ύλη της
Β κατεύθυνσης . Όσοι λοιπόν ξεκινούν να διαβάζουν συστηματικά μόνο στη Γ είναι φυσικό να μην μπορούν να το αντιμετωπίσουν σωστά . Όλη τη χρονιά μιλάμε για Rolle , Θ.Μ.Τ οπότε το πρώτο που σκέφτονται είναι αυτά τα θεωρήματα .
Έτσι στο 4γ , 4δ ένας ψύχραιμος και με καλές γνώσεις παραγώγισης ολοκληρωμάτων μπορούσε να τα λύσει ή τουλάχιστον να πάρει πολλά από τα μόρια
Όσο για τα 100αρια που πάντα υπήρχαν για να ξεχωρίζουν , νομίζω ότι φέτος θα είναι πολύ περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά . Αν η βαθμολόγηση δεν είναι αυστηρή τα αστέρια θα πάρουν 100 και οι πολύ καλοί 95 . H διαφορά τους καλύπτεται από μια ατυχή βαθμολόγηση στην έκθεση ...

nomizw pws t 8ema 2o lunotan kai xwris gnwseis b' lukeiou,ektos isws t tupou ts apostasis simeiou apo eu8eia.

EDIT [21/5/09 19:55] Παρακαλούνται τά νέα μέλη πρίν από τήν δημοσίευση σέ μιά Δ. Συζήτηση νά διαβάζουν τόν κανονισμό τού mathematica.gr. Μεταξύ άλλων θά γνώριζαν ότι δέν επιτρέπεται η γραφή σέ greeklish - όταν υπάρχει η δυνατότητα γραφής μέ Ελληνικούς χαρακτήρες.

grigkost

Άβαταρ μέλους
A.Spyridakis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από A.Spyridakis » Παρ Μάιος 22, 2009 6:59 am

paganini έγραψε:Μια παρατηρηση.Ακουσα πολλους να λενε "γελοια τα θεματα","ενα ΘΜΤ ηταν πώς δεν το σκεφτηκες" ή οπως είπε καποιος εδω μεσα οτι σε καθε διαγωνισμα υπαρχει ενα ΘΜΤ.Αυτο δεν ειναι επιχειρημα,ειναι... ασυναρτησιες.Δηλαδη αμα ενα διαγωνισμα δεν ειχε μιγαδικους εσεις θα θεωρουσατε στο 4ο εναν μιγαδικο ετσι για να υπαρχει και αυτος; Επισης ενα ΘΜΤ δεν ειναι και τοσο απλη υποθεση.Για ποια συναρτηση,σε ποιο διαστημα;Στο να κανουμε ΘΜΤ μας οδηγουν οι αναγκες και οχι το "ετσι για να γινει"
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου φίλε μου. Θα ήταν μάλιστα πολύ ενδιαφέρον όσοι μαθηματικοί, πολύ ελαφρά τη καρδία, κατά καιρούς ισχυρίζονται ότι "αυτό ήταν εύκολο", "το άλλο γελοίο" κ.ο.κ., να τοποθετηθούν σε μια αίθουσα, να τους δοθεί ένα διαγώνισμα στο επίπεδο ενός μαθηματικού (και όχι ενός μαθητή), και να τους πουν κιόλας ότι από αυτό εξαρτάται το μέλλον τους. Και δε μιλώ για την πολυτέλεια του ΑΣΕΠ, όπου καθένας έχει έτσι κι αλλιώς "δεμένο το γάιδαρό του" απασχολούμενος σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα, αλλά για την πλήρη ανεργία μετά (νομίζω όλοι συμφωνούμε στο πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία). Θα ήθελα να δω πόσοι θα τα έβγαζαν πέρα...
Α

αλεξης_3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από αλεξης_3 » Παρ Μάιος 22, 2009 12:06 pm

Καλημερα και παλι, και συγγνωμη για τις συνεχεις ερωτησεις!

Στο θεμα 4δ, πηρα την δοθεισα σχεση, και αντικατεστησα τα ολοκληρωματα με τις συναρτησεις G και Η.

Kατεληξα σε μια σχεση τετοια: G'(ξ)= ( 3-G(α) ) / α

Oπως ειναι φυσικο, παρατησα την προσπαθεια επειδη δεν μου αρεσε το αποτελεσμα. Ομως απ' οτι ειδα στις λυσεις που παραθετει η εφημεριδα "Τα Νεα", υπαρχει μια λυση που φτανει σε ενα τετοιο αποτελεσμα, και στη συνεχεια επικαλουμενοι το ΘΜΤ αποδεικνυουμε την υπαρξη ριζας.

Θεωρειτε οτι εχω ελπιδες να παρω 1-2 μορια για αυτο το σημειο που εφτασα την ασκηση?

Σας ευχαριστω πολυ.

αλεξης_3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από αλεξης_3 » Τρί Μάιος 26, 2009 12:41 am

Κανεις? :?

k-ser
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από k-ser » Τρί Μάιος 26, 2009 2:55 pm

Αλέξη, δεν είμαι βαθμολογητής.

Η προσπάθειά σου είναι πολύ καλή - απαντήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ερώτησης.
Έχεις κάνει λάθος στο πρόσημο, αν πρόσεξα καλά κι αν το έγραψες σωστά!
Δεν σκέφτηκες αυτό που ακολουθούσε, από τη σχέση που βρήκες, δηλαδή το ΘΜΤ.

Δεν γνωρίζω τι οδηγίες έχουν οι βαθμολογητές στο συγκεκριμένο ερώτημα.
Αν βαθμολογούσα εγώ, τότε, και σε συνάρτηση με την προηγούμενη παρουσίασή σου, θα σου έδινα 3 με 4 μόρια.
Θεωρώ λογικό να περιμένεις 2 με 3 μόρια.

Καλά αποτελέσματα και επιτυχημένη συνέχεια.

Κώστας Σερίφης
αλεξης_3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από αλεξης_3 » Τετ Μάιος 27, 2009 11:32 am

Σε ευχαριστω παρα πολυ Κωστα.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Πανελλήνιες Εξετάσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες