Δημήτρης Μοσχόπουλος έγραψε:Δεν ξέρουν τι σημαίνει ψυχολογία; Δεν ξέρουν ότι εξετάζουν παιδιά; Δεν ξέρουν ότι, πολλά εξ αυτών, δεν έχουν επιπλέον βοήθεια; Σε ποιούς απευθύνονταν σήμερα; (
Έτσι ακριβώς Δημήτρη. ΟΙ άνθρωποι αυτοί που βάζουν τα θέματα, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά!!! Με ποια λογική, βάζουν στο ξεκίνημα των θεμάτων ένα τόσο δύσκολο ερώτημα (Β3);;;;
Όλοι γνωρίζουμε ότι αν του υποψήφιου του ρίξουμε το ηθικό, τότε παύει να λειτουργεί με ψυχραιμία και παθαίνει αυτό που λέμε ¨ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ". Τι είδους παιδαγωγοί είναι;;;; Τέλος πάντω ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. Όλοι κρινόμαστε και πρέπει να κρινόμαστε. Δεν είναι αστείο η ψυχή των παιδιών!!!! Όσο δεν ανακοινώνονται τα ονόματα αυτών που μετέχουν στην επιτροπή, τότε και εγώ δικαιούμαι να σκέφτομαι ότι θέλω για τους κυρίους αυτούς.
Μια απορία έχω και πρέπει οι υπεύθυνοι να μου την λύσουν: Η επιτροπή είναι η ίδια που έβγαλε τα θέματα και στα μαθηματικά γενικής παιδείας;;; Αν ναί, τότε δεν σέβεται ΚΑΝΕΝΑΣ τίποτα. Αν όχι, .... ότι και να πω είναι λίγο.
Εγώ κύριοι, με τόσα χρόνια εμπειρία, ξεκίνησα να λύνω τα θέματα μόλις έφτασα στο σπίτι, ώρα 12:30. Αλλά με τους ίδιους όρους, με έναν υποψήφιο καλά προετοιμασμένο. Δηλαδή, να εξηγώ αναλυτικά τα πάντα, (όχι παραλείποντας τα ευκόλως εννοούμενα), και κάνοντας κάπως προσεγμένα γράμματα ώστε να μπορεί να τα διαβάσει ο βαθμολογητής. Δεν είχα προλάβει μέσα σε τρεις ώρες να ολοκληρώσω με τέλειο τρόπο τα θέματα. Βέβαια, μέσα στο τρίωρο, έπρεπε για μισή ώρα, να προσπαθήσω να ηρεμήσω τα νεύρα μου και να συγκρατήσω την αγανάκτησή μου, όπως φαντάζομαι θα έκαναν και αρκετοί υποψήφιοι.
Κλείνω την παρέμβασή μου, με μια παράκληση:
ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, που για πάνω από ένα χρόνο, και με τόσο αβέβαιο το μέλλον τους, ΜΟΧΘΟΥΝ για να σπουδάσουν
ΣΕΒΑΣΜΟ στους γονείς, που όλοι γνωρίζουμε το τι σημαίνει να έχουν παιδί υποψήφιο.
ΝΑΙ σε κάποια δύσκολα ερωτήματα , αλλά όχι αψυχολόγητα, ούτε και να απέχουν πολύ από το σχολικό βιβλίο.
ΟΧΙ στα υπερβολικά πρωτότυπα θέματα, φοβούμενοι μήπως κάποιο θέμα υπάρχει κάπου γραμμένο.
Θα συμφωνήσω με την ΕΜΕ, ότι πρέπει να γίνει σοβαρός διάλογος για να μην έχουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.