και σημείο
της
ώστε
, όπου
το μέσο της
. Αν
όπου
το συμμετρικό ως προς την
του μέσου
της
, να δείξετε ότι
Συντονιστές: vittasko, silouan, rek2
και σημείο
της
ώστε
, όπου
το μέσο της
. Αν
όπου
το συμμετρικό ως προς την
του μέσου
της
, να δείξετε ότι

και σημείο
της
,ώστε
όπου
το μέσον της
. Αν
το μέσον της
, να αποδειχθεί ότι 
Κώστα καλημέραHenri van Aubel έγραψε: ↑Σάβ Οκτ 29, 2022 10:09 amΚαλημέρα!!Ας διευκολύνω λίγο την άσκηση για τους μεγάλους του Λυκείου. Πάμε να δούμε!
![]()
Έχουμε :
Οπότε αρκεί να αποδείξουμε ότι:
Επομένως το πρόβλημα γίνεται το εξής:
Δίνεται ισοσκελές τρίγωνοκαι σημείο
της
,ώστε
όπου
το μέσον της
. Αν
το μέσον της
, να αποδειχθεί ότι
Το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα με τριγωνομετρία. Μπορούν να το λύσουν εύκολα οι μαθητές μας.

προκύπτει ότι:
παίρνουμε:
...Οι πράξεις συνεχίζονται και η ζωή μας συνεχίζεται Κώστα.Henri van Aubel έγραψε: ↑Σάβ Οκτ 29, 2022 3:54 pmΓειά σου Στάθη!!Ορίστε η λύση μου (για να μην πάθεις τίποτα από την αγωνία
).
Θέτω
Έχουμε:
Αυτό συνεχίζεται με πράξεις και τελικά:
Επιπλέον έχουμε:
Αυτό συνεχίζεται με πράξεις και τελικά:
Από τις σχέσειςπροκύπτει ότι:
Οπότε από τηνπαίρνουμε:
![]()
Και εμείς Κώστα μου έχουμε γυναίκα (και πολύ όμορφη!!!) και παιδιά και εγγόνια αλλά για μένα στην οικογένειά μου ανήκει και η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ και ευχαριστώ τη γυναίκα μου αγόγγυστα μου επιτρέπει αυτό το πάθος "κλέβοντας" λίγο χρόνο από αυτή.Henri van Aubel έγραψε: ↑Σάβ Οκτ 29, 2022 8:08 pmΟ Κώστας Δημητρακόπουλος είμαι αγαπητέ Στάθη.
1) Μόνο η σημερινή μου λύση είναι ημιτελής, όλες οι άλλες είναι απόλυτα ολοκληρωμένες.
Η σημερινή μου λύση βεβαίως είναι ημιτελής, δεν έχει όμως λογικό κενό, αλλά υπολογιστικό (το οποίο είναι απλό και τετριμμένο)
Μάλλον το έθεσα λάθος, λέγοντας ''λύση''. Έπρεπε να γράψω ότι έκανα μία σβέλτη προσέγγιση.
2) Αν αφιερώσω τόσο χρόνο για να κάνω σχήμα, θα αφήσω τα κόκκαλά μου στο πληκτρολόγιο.
Επίσης, αν καθίσω να γράψω τους υπολογισμούς της λύσης μου (της σημερινής), οι οποίοι είναι απλούστατοι, θα χάσω πολύ χρόνο από τη ζωή μου.
Η ζωή δεν είναι μόνο μαθηματικά, η ζωή είναι οικογένεια, φίλοι και πολλά άλλα πράγματα, που προφανώς είναι πιο σημαντικά από τα μαθηματικά.
Καλό βράδυ.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης