Προβληματισμός : Έστω οι μετρικοί χώροι

Ερώτημα : Η συνάρτηση

Συντονιστές: grigkost, Κοτρώνης Αναστάσιος
ΠάρεTrItOs έγραψε: ↑Τρί Ιαν 12, 2021 9:53 pmΘέτω παρακάτω ένα προβληματισμό μου, στον οποίο θέλω να με βοηθήσετε στην απάντησή του.
Προβληματισμός : Έστω οι μετρικοί χώροικαι
. Θεωρούμε την συνάρτηση
με την εξής ιδιότητα : αν το
είναι συνεκτικό σύνολο, τότε το σύνολο
είναι συνεκτικό.
Ερώτημα : Η συνάρτηση, που ορίστηκε με μια συγκεκριμένη ιδιότητα παραπάνω, είναι συνεχής στο
![]()
![]()
Σκέψου τι ιδιότητα έχει η παράγωγος μιας συνάρτησης.TrItOs έγραψε: ↑Τρί Ιαν 12, 2021 10:33 pmΤο πρώτο πράγμα που έκανα είναι αυτό που αναφέρετε, αλλά δεν μπόρεσα να το αποδείξω κάπως. Μπορείτε να με βοηθήσετε
Έκανα κάποιες απόπειρες αλλά δεν οδήγησε κάπου. Έστω και λίγο συνεχής να είναι αυτή η συνάρτησηκαταρρέει την ιδιότητα που θέσαμε παραπάνω δηλαδή το σύνολο
δεν είναι συνεκτικό, διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Γεια χαρά. Καλή χρονιά με υγεία και καλά αποτελέσματα στην εξεταστική. Αν ψάχνεις αντιπαράδειγμα, θα πρέπει να βρεις μια ασυνεχή συνάρτηση που ωστόσο να στέλνει συνεκτικά σε συνεκτικά.TrItOs έγραψε: ↑Τρί Ιαν 12, 2021 11:24 pmΑν γίνεται, θα με ευχαριστούσε να μου παρουσιάζετε αυτό που έχετε σαν αντιπαράδειγμα στο προβληματισμό μου.
Η συνάρτησημε τύπο
και
, δεν είναι συνεχής στο σημείο
. Αλλά η ιδιότητα που αναφέρεται στον προβληματισμό μου δεν ισχύει, εκτός και αν κάνω λάθος διορθώστε με, ευχαριστώ.
Καλή χρονιά !
Μπάμπης Στεργίου έγραψε: ↑Τετ Ιαν 13, 2021 1:23 amΚαλή χρονιά !
Την απάντηση την είπε παραπάνω ο Σταύρος.
Ποια μεγάλη κατηγορία μη συνεχών συναρτήσεων πάει διαστήματα σε διαστήματα ;
Εύκολα τώρα αναζήτησε μια τέτοια συνάρτηση. Θα έχει και sin ή cos αν θέλεις(τουλάχιστον τέτοιες ξέρω εγώ).
Δεν ...βασανίζουμε,προς Θεού, αλλά αυτό το μικρό ψάξιμο θα προσφέρει πολλά, αν και είναι εύκολο.. Αν δεν βρεις κάποια συνάρτηση, θα σου πούμε μία αύριο Τετάρτη.
Σωστό είναι το παράδειγμα (θέλει βέβαια απόδειξη, αλλά είναι απλή, και επίσης θέλει κάποια διόρθωση το σύνολο τιμών) όμως ο λόγος που γράφω είναι για να μην περάσει απαρατήρητο αυτό που προσπαθούν να σου πουν ο Σταύρος και ο Μπάμπης στα ποστ
Η ιδιότητα που αναφέρεις πληρούται.TrItOs έγραψε: ↑Τρί Ιαν 12, 2021 11:24 pmΑν γίνεται, θα με ευχαριστούσε να μου παρουσιάζετε αυτό που έχετε σαν αντιπαράδειγμα στο προβληματισμό μου.
Η συνάρτησημε τύπο
και
, δεν είναι συνεχής στο σημείο
. Αλλά η ιδιότητα που αναφέρεται στον προβληματισμό μου δεν ισχύει, εκτός και αν κάνω λάθος διορθώστε με, ευχαριστώ.
Το παράδειγμα είναι προβληματικό.
Μου φαίνεται ότι κάτι χάνεις εδώ. Δεν έχεις ξεκαθαρίσει ότι το σωστό ερώτημα είναι η συνάρηση να στέλνει ΚΑΘΕ υποδιάστημα του πεδίου ορισμού σε διάστημα. Απο τα συμφραζόμενα στο τελευταίο σου ποστ φαίνεται να νομίζεις ότι μόνο τοTrItOs έγραψε: ↑Τετ Ιαν 13, 2021 2:16 pmΑπάντηση στον Προβληματισμό(διόρθωση) : Θεωρούμε την συνάρτησημε τύπο
και
. Η οποία στέλνει συνεκτικό σύνολο (διάστημα) σε συνεκτικό σύνολο (διάστημα), αλλά η
δεν είναι συνεχής στο
.
Αυτή είναι μία συνάρτηση που απαντάει στον προβληματισμό μου, σωστά
Αν υπάρχει λάθος πείτε μου.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες