Αν ισχύει ότι

να δείξετε ότι
![x\sqrt[3]{xy^{2}}+y\sqrt[3]{yx^{2}}=1 x\sqrt[3]{xy^{2}}+y\sqrt[3]{yx^{2}}=1](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/cf0bd1d98c0936b9f3fc19245e824ca5.png)
σημείωση.
Η άσκηση είναι η από Μαντά η από Κουκλάδα -Γεωργιακάκη.
(την έχω αντιγράψει από καιρό και δεν ξέρω ακριβώς)
Τα οποιαδήποτε παράπονα σε αυτούς.
Εγω την βρίσκω μια χαρά.
Συντονιστής: stranton

![x\sqrt[3]{xy^{2}}+y\sqrt[3]{yx^{2}}=1 x\sqrt[3]{xy^{2}}+y\sqrt[3]{yx^{2}}=1](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/cf0bd1d98c0936b9f3fc19245e824ca5.png)
(έτσι κι αλλιώς δεν αληθεύει για
). Τότε όμως δεν ισχύει η υπόθεση.Για μη αρνητικά x, y η ισοτητα της υπόθεσης είναι ψευδής...george visvikis έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2020 8:01 pmΓια σχολική χρήση (στο φάκελο που βρισκόμαστε) θα πρέπει να ορίζεται η αποδεικτέα σχέση, δηλαδή
). Τότε όμως δεν ισχύει η υπόθεση.
Εγραψα παραπάνω για αυτό.george visvikis έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2020 8:01 pmΓια σχολική χρήση (στο φάκελο που βρισκόμαστε) θα πρέπει να ορίζεται η αποδεικτέα σχέση, δηλαδή

Καθυστερημένα ,αν και ποτέ δεν είναι αργά.george visvikis έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2020 8:01 pmΓια σχολική χρήση (στο φάκελο που βρισκόμαστε) θα πρέπει να ορίζεται η αποδεικτέα σχέση, δηλαδή
Καλημέρα Σταύρο!ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: ↑Παρ Σεπ 18, 2020 12:23 amΚαθυστερημένα ,αν και ποτέ δεν είναι αργά.george visvikis έγραψε: ↑Τετ Αύγ 19, 2020 8:01 pmΓια σχολική χρήση (στο φάκελο που βρισκόμαστε) θα πρέπει να ορίζεται η αποδεικτέα σχέση, δηλαδή
Στο σχολικό βιβλίο
Δ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Θ.ΒΑΒΑΛΕΤΣΚΟΥ -Γ.ΜΠΟΥΣΓΟΥ
ΤΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣ
1976
σελίδα 117
ορίζει περιττής τάξεως ρίζα για αρνητικό αριθμό.
Επειδή η άσκηση είναι εκείνης της εποχής ήταν καθόλου ''νόμιμη''
Να σημειώσω ότι το βιβλίο το είχα διαβάσει μιας και αυτό είχα στο σχολείο.
Καταπληκτικό βιβλίο.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης