η συνάρτηση

Συντονιστής: chris_gatos
Σωτήρη όχι. π.χ.polysot έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 16, 2019 10:08 pmΠριν τη λύση, αν δεν τη γράψει άλλος, ας δούμε μία ενδιαφέρουσα, κατά τη γνώμη μου διερεύνηση:
Ηγράφεται
.
Ισχύει ότι.
Οπότε εύκολα αποδεικνύεται ο ισχυρισμός ότι για νά έχει σύνολο τιμών τοπρέπει η εξίσωση
να έχει λύση. Ισοδύναμα
.
Είναι άραγε αρκετό αυτό όμως;
Προφανώς και όχι! Διερευνητική ήταν η ερώτηση!rek2 έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 16, 2019 10:15 pmΣωτήρη όχι. π.χ.polysot έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 16, 2019 10:08 pmΠριν τη λύση, αν δεν τη γράψει άλλος, ας δούμε μία ενδιαφέρουσα, κατά τη γνώμη μου διερεύνηση:
Ηγράφεται
.
Ισχύει ότι.
Οπότε εύκολα αποδεικνύεται ο ισχυρισμός ότι για νά έχει σύνολο τιμών τοπρέπει η εξίσωση
να έχει λύση. Ισοδύναμα
.
Είναι άραγε αρκετό αυτό όμως;![]()
![]()
Σωτήρη καλή ερώτηση!polysot έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 16, 2019 11:34 pmΠροφανώς και όχι! Διερευνητική ήταν η ερώτηση!rek2 έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 16, 2019 10:15 pmΣωτήρη όχι. π.χ.polysot έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 16, 2019 10:08 pmΠριν τη λύση, αν δεν τη γράψει άλλος, ας δούμε μία ενδιαφέρουσα, κατά τη γνώμη μου διερεύνηση:
Ηγράφεται
.
Ισχύει ότι.
να έχει λύση. Ισοδύναμα
.
Είναι άραγε αρκετό αυτό όμως;![]()
![]()
Γιατί όμως; Ποιος ο ρόλος της παραμέτρουστη συνάρτηση
;
Παρεμπιπτώντως αν έγιναν σωστά οι πράξεις, οι κατάλληλες τιμές της παραμέτρου είναι:
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες