Έστω

Να αποδείξετε ότι ισχύει:

Το ονοματεπώνυμο στο οποίο ανήκει η άσκηση...αργότερα!
Συντονιστής: chris_gatos
Γεια σου Χρήστο.chris_gatos έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 19, 2019 1:16 pmΑπλά διαβάζοντας βρήκα την παρακάτω άσκηση η οποία μου άρεσε και σας την προτείνω.
Έστω,
πίνακες που ικανοποιούν τη σχέση:
και επιπλέον ο πίνακας
είναι αντιστρέψιμος.
Σταύρο γειά χαρά!ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 19, 2019 2:19 pmΓεια σου Χρήστο.chris_gatos έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 19, 2019 1:16 pmΑπλά διαβάζοντας βρήκα την παρακάτω άσκηση η οποία μου άρεσε και σας την προτείνω.
Έστω,
και επιπλέον ο πίνακας
είναι αντιστρέψιμος.
Κάτι δεν πάει καλά.
Από
τετριμμένα ισχύει
![]()
Απόchris_gatos έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 19, 2019 1:16 pmΑπλά διαβάζοντας βρήκα την παρακάτω άσκηση η οποία μου άρεσε και σας την προτείνω.
Έστω,
και επιπλέον ο πίνακας
είναι αντιστρέψιμος.
![]()
Χρήστο, με τρώει η περιέργεια.chris_gatos έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 19, 2019 1:16 pmΤο ονοματεπώνυμο στο οποίο ανήκει η άσκηση...αργότερα!
Πριν λίγο καιρό βρέθηκα δια ζώσης με τον Μιχάλη σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του στο Μαθηματικό Αθήνας
Χρήστο, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.chris_gatos έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 16, 2019 10:43 pmΠριν λίγο καιρό βρέθηκα δια ζώσης με τον Μιχάλη σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του στο Μαθηματικό Αθήνας
για ξεχασμένα και χαμένα θεωρήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γεωμετρίας όπου με ρώτησε ακριβώς για αυτό.
Το είχα ξεχάσει και τώρα είναι ευκαιρία.
Είναι μια άσκηση που είχε προταθεί από τον Θάνο Μάγκο στο Mathematical Reflections.
Συγνώμη για την αμέλεια.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης