Αρχιμήδης

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
llenny
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: Τρί Απρ 23, 2019 11:10 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Αρχιμήδης

#1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από llenny » Πέμ Απρ 25, 2019 9:19 pm

Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και δεν είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο θέμα ανήκει εδώ αλλά δε βρήκα φάκελο για απορίες στος φακέλους που έχουν να κάνουν με τους μαθηματικούς διαγωνισμούς όποτε το έβαλα εδώ. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ας το μετακινήσει κάποιος υπεύθυνος.

Η απορία μου είναι τι πρέπει να ξέρει κάποιος για τον Αρχιμήδη από άποψη ύλης και αν είναι απαραίτητο κάποιος να γνωρίζει όλη την ύλη της γ' λυκείου αν έχει σκοπό να περάσει στον προκριματικό. Είμαι μαθητής της α' λυκείου και φέτος πέρασα μόνο την 1η φάση αλλά δεν είχα προετοιμαστεί καθόλου και μάλιστα είχα πολλά κενά από το γυμνάσιο, βέβαια όταν έκατσα και ασχολήθηκα περισσότερο με τα μαθηματικά ομολογώ να πω πως πορώθηκα καπως και τώρα έχω τελειώσει την ύλη της α' και 4 κεφάλαια από της γενικής παιδείας της β' και μπορώ να ανταπεξέλθω στα θέματα του Ευκλείδη της β (άλγεβρας) αλλά τα θέματα του Αρχιμήδη μου φαίνονται πολύ δύσκολα. Έχω σκοπό να βγάλω την ύλη των μαθηματικών κατέυθυνσης το καλοκαίρι και ίσως και από τη γ' αμα δω ότι έχω όρεξη και χρειαστεί και ακόμα να δουλέψω ανισότητες , θεωρία αριθμών και γεωμετρία στην οποία είμαι κάπως πίσω αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω. Θα μπορούσε κάποιος να με κατευθύνει πάνω σε τι θα ήταν καλύτερο να δουλέψω για να προετοιμαστώ και με τι άλλα θέματα θα πρέπει να είμαι εξοικειωμένος? Χρόνος και όρεξη υπάρχει.



Λέξεις Κλειδιά:
Βαγγέλης Κωστούλας
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: Παρ Απρ 06, 2018 4:22 pm
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Re: Αρχιμήδης

#2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βαγγέλης Κωστούλας » Παρ Απρ 26, 2019 5:49 pm

Σκέφτηκα να σε παραπέμψω στην απάντηση που είχα δώσει σε κάποιον άλλο μαθητή πριν ένα χρόνο. Μπορείς να πατήσεις εδώ: viewtopic.php?f=6&t=61502&p=297642#p297642


Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες