Μ.Κ.Δ.

Συντονιστής: nkatsipis

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΤΣΗΣ
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 10, 2019 9:20 am

Μ.Κ.Δ.

#1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΤΣΗΣ » Τρί Αύγ 13, 2019 4:21 pm

Αν a,m,n\epsilon\mathbb{N}, με a>1 και (m,n)=k, να αποδειχτεί ότι: (a^{m}-1,a^{n}-1)=a^{k}-1.



Λέξεις Κλειδιά:
Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Δημοσιεύσεις: 4019
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 05, 2012 10:09 pm
Τοποθεσία: Λάρισα, Βαρκελώνη
Επικοινωνία:

Re: Μ.Κ.Δ.

#2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Τρί Αύγ 13, 2019 4:39 pm

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΤΣΗΣ έγραψε:
Τρί Αύγ 13, 2019 4:21 pm
Αν a,m,n\epsilon\mathbb{N}, με a>1 και (m,n)=k, να αποδειχτεί ότι: (a^{m}-1,a^{n}-1)=a^{k}-1.
Ψάχνεις λύση γιατί αυτή η άσκηση είναι αρκετά κοινή ( πολύ γνωστή για την ακρίβεια ) άσκηση της Θεωρίας Αριθμών.


Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
Απάντηση

Επιστροφή σε “ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 1 επισκέπτης