Συντονιστής: nsmavrogiannis
Ενδιαφέρον. Ομολογώ ότι δεν ήξερα το αποτέλεσμα, ούτε το βρήκα σε κανένα από τα βιβλία Γραμμικής Άλγεβρας που έχω. Αντίθετα ήξερα για κάτι παρεμφερές ότι εν γένει
Για σου Μιχάλη.Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Παρ Μάιος 27, 2022 12:13 amΕνδιαφέρον. Ομολογώ ότι δεν ήξερα το αποτέλεσμα, ούτε το βρήκα σε κανένα από τα βιβλία Γραμμικής Άλγεβρας που έχω. Αντίθετα ήξερα για κάτι παρεμφερές ότι εν γένει, δηλαδή το αντίθετο με το εδώ αποδεικτέο. Θα παρακαλέσω τον Summand να μας πει που βρήκε την άσκηση.
Γράφω μία κάπως ανορθόδοξη απόδειξη καθώς δεν βρήκα κάτι ευκολότερο. Πιστεύω πάντως ότι κάποια απόδειξη θα υπάρχει με το "rank-nullity theorem" εδώ. Ποιος ξέρει...
Στην wikipedia έχει και όνομα https://en.wikipedia.org/wiki/Weinstein ... n_identityΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: ↑Παρ Μάιος 27, 2022 12:14 pm
Δεν το έχεις δει γιατί συνήθως ζητάνε ότι έχουν το ίδιο χαρακτηριστικό.
Summand, χάθηκες.Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Παρ Μάιος 27, 2022 12:13 amΘα παρακαλέσω τον Summand να μας πει που βρήκε την άσκηση.
Καλησπέρα από το όμορφο Palic της Σερβίας, πριν μερικές ώρες ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός SEEMOUS.Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 29, 2022 2:51 amSummand, χάθηκες.Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Παρ Μάιος 27, 2022 12:13 amΘα παρακαλέσω τον Summand να μας πει που βρήκε την άσκηση.
Παρατηρώ ότι έχεις μπει στο φόρουμ μετά το παραπάνω, αλλά σιωπάς. Υπάρχει κάποιος λόγος;
Ευχαριστούμε θερμότατα για τις πληροφορίες.Summand έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 29, 2022 9:33 pm
Καλησπέρα από το όμορφο Palic της Σερβίας, πριν μερικές ώρες ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός SEEMOUS.
Ο λόγος που δεν απάντησα είναι ότι συνδέθηκα για να ανατρέξω σε παλιά θέματα του διαγωνισμού και δεν βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με τις ειδοποιήσεις. Επίσης το internet είναι κακό στο ξενοδοχείο και η το internet στο κινητό υπερχρεώνεται.
Η απορια προέκυψε από ένα πρόβλημα της shortlist του 21, κάτι παρόμοιο εμφανίστηκε και στη shortlist του 20 και μετά στο βιβλίο του Zhang για θεωρία πινάκων, από όπου υπάρχουν αποδείξεις παρόμοιες με τις προαναφερόμενες, γι' αυτό και δεν άνοιξα ξανά το post
Από ότι φαίνεται μαλλον μάντεψα και τα φετινά θέματα, μιας και στο 1 χρειαζόταν η συγκεκριμένη ισότητα.
Ήμουν υπεύθυνος του Problem Solving Committee της SEEMOUS του 2021. Δεν γνώριζα τη συγκεκριμένη σχέση αλλά φαίνεται ότι στους Ρουμάνους που συμμετέχουν είναι γνωστή. Η σχέση ήταν χρήσιμη μάλιστα σε δύο προβλήματα της shortlist του 2021. Το ένα από τα δύο (το LA6) μετά από κάποια σκέψη ήταν ισοδύναμο με αυτή τη σχεσή. Στο άλλο (το LA9) υπάρχουν τρεις αποδείξεις για τη σχέση. Δύο που μου έστειλαν αυτοί που το πρότειναν και μία δική μου. Η δική μου ήταν παρόμοια με του Σταύρου. Από αυτές των Ρουμάνων η μία ήταν παρόμοια με του Μιχάλη. Η άλλη χρησιμοποιούσε το rank-nullity theorem αλλά στην εξής γενίκευση:Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Παρ Μάιος 27, 2022 12:13 amΓράφω μία κάπως ανορθόδοξη απόδειξη καθώς δεν βρήκα κάτι ευκολότερο. Πιστεύω πάντως ότι κάποια απόδειξη θα υπάρχει με το "rank-nullity theorem" εδώ. Ποιος ξέρει...
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης