Θαλής 2024-2025

Συντονιστής: spyros

Alktsak

Θαλής 2024-2025

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alktsak » Παρ Νοέμ 01, 2024 3:53 pm

Καλησπέρα , είμαι μαθήτρια πρώτης λυκείου και ενδιαφερομαι να πάρω μέρος στους διαγωνισμούς. Έχω ήδη ενημερώσει πολλές φορές τον καθηγητή μου ότι θέλω να με δηλώσει αλλά μου έχει πει ότι δεν του έχουν στείλει κάτι . Επειδή έμαθα ότι θα γίνει στις 8/11/2024 προλαβαίνω να με δηλώσει στις 4/11 ή υπάρχει κάποιο χρονικό όριο για τις δηλώσεις.

Λέξεις Κλειδιά:
Τσιαλας Νικολαος

Re: Θαλής 2024-2025

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τσιαλας Νικολαος » Παρ Νοέμ 01, 2024 4:21 pm

Καλησπέρα. Σήμερα θα σταλεί ,αν δεν έχει σταλεί ήδη, η εγκύκλιος από το υπουργείο. Οπότε από Δευτέρα θα ζητήσεις από τον διευθυντή ή τον μαθηματικό του σχολείου σου να δηλώσετε συμμετοχή.

Λευτέρης Παπανικολάου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευτέρης Παπανικολάου » Παρ Νοέμ 01, 2024 11:38 pm

Alktsak έγραψε:
Παρ Νοέμ 01, 2024 3:53 pm
Καλησπέρα , είμαι μαθήτρια πρώτης λυκείου και ενδιαφερομαι να πάρω μέρος στους διαγωνισμούς. Έχω ήδη ενημερώσει πολλές φορές τον καθηγητή μου ότι θέλω να με δηλώσει αλλά μου έχει πει ότι δεν του έχουν στείλει κάτι . Επειδή έμαθα ότι θα γίνει στις 8/11/2024 προλαβαίνω να με δηλώσει στις 4/11 ή υπάρχει κάποιο χρονικό όριο για τις δηλώσεις.
Η τελευταία ημέρα για δήλωση συμμετοχής είναι η Τετάρτη 6 Νοεμβρίου. Πρέπει να το δηλώσεις στον Διευθυντή ή στη Διευθύντρια του Σχολείου σου μέχρι τότε.

Tom906

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tom906 » Σάβ Νοέμ 02, 2024 9:33 am

Χαίρετε. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο φετινός Θαλής θα απαρτίζεται από 3 θέματα. Μήπως γνωρίζουμε γιατί έγινε αυτή η αλλαγή αφού δεν υπάρχει ανησυχία για τον κορωνοϊό; Επίσης θα πραγματοποιηθεί και ο Ευκλείδης πράγμα που δε συνέβη με τους προηγούμενους Θαλήδες με 3 θέματα. Θα είναι και ο Ευκλείδης πιθανόν με 3 θέματα;

Γρηγοριος Ανδρεας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γρηγοριος Ανδρεας » Σάβ Νοέμ 02, 2024 11:07 am

Τις ίδιες απορίες εχω κ εγώ . Ξέρουμε τα τρία θέματα τι θα ναι; Άλγεβρα, γεωμετρία, συνδυαστική; Και γιατί φέτος δίνεται σε ωρες μαθήματος κ όχι Σάββατο. Αν κάποιοι καθηγητες αρνηθούν να δώσουν την ώρα του μαθήματος τους για να δώσουν οι υποψήφιοι Θαλή , τι γίνεται;
Ίσως πάντως μειώσανε τα θέματα για να είναι πιο γρήγορη κ εύκολη η διόρθωση κ η βαθμολόγηση. Αν σκεφτούμε ότι δίνουν γύρω στα 6000 παιδιά Θαλή κάθε χρόνια …..

Τσιαλας Νικολαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τσιαλας Νικολαος » Σάβ Νοέμ 02, 2024 12:05 pm

Καλησπέρα σε όλους! Αν και εγώ δεν είμαι "υποστηρικτής" της ενδοσχολικής εξέτασης, υπάρχουν κάποιοι λόγοι τους οποίους ξέρει η επιτροπή διαγωνισμών και κρίνει ότι πρέπει να γίνει έτσι. Από εκεί και πέρα το ύφος των θεμάτων και η δυσκολία τους θα είναι στα επίπεδα των χρόνων κατά των οποίων η εξέταση έγινε με τον ίδιο τρόπο. Οπότε θα έχουμε 3 θέματα εκ των οποίων το ένα θα είναι σίγουρα γεωμετρίας. Τέλος επιθυμεί δεν επιθυμεί ο οποιοσδήποτε καθηγητής να "δώσει" την ώρα του δεν πρέπει να σας απασχολεί. Εσείς δηλώσετε την συμμετοχή σας στον διευθυντή και αυτός υποχρεωτικά θα πρέπει να βρει αίθουσα για να γράψετε. Καλή επιτυχία σε όλους!!!

Iknmaths

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Iknmaths » Σάβ Νοέμ 02, 2024 12:39 pm

Καλησπέρα σας! Οι Σέρρες την Παρασκευή 8/11 έχουν μεγάλη αργία, των Ταξιαρχών. Επομένως τα σχολεία θα είναι κλειστά. Γνωρίζετε τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση?

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ » Κυρ Νοέμ 03, 2024 8:43 pm

Iknmaths έγραψε:
Σάβ Νοέμ 02, 2024 12:39 pm
Καλησπέρα σας! Οι Σέρρες την Παρασκευή 8/11 έχουν μεγάλη αργία, των Ταξιαρχών. Επομένως τα σχολεία θα είναι κλειστά. Γνωρίζετε τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση?
Έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Η ΕΜΕ έδωσε άλλα θέματα σε άλλη ημερομηνία. Για να γίνει βέβαια αυτό, χρειάζεται η ΕΜΕ να ενημερωθεί.
Αναρωτιέμαι πόσες σχολικές μονάδες θα είναι κλειστές σε όλη την Ελλάδα λόγω της συγκεκριμένης γιορτής...

Iknmaths

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Iknmaths » Κυρ Νοέμ 03, 2024 11:43 pm

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ έγραψε:
Κυρ Νοέμ 03, 2024 8:43 pm
Iknmaths έγραψε:
Σάβ Νοέμ 02, 2024 12:39 pm
Έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Η ΕΜΕ έδωσε άλλα θέματα σε άλλη ημερομηνία. Για να γίνει βέβαια αυτό, χρειάζεται η ΕΜΕ να ενημερωθεί.
Αναρωτιέμαι πόσες σχολικές μονάδες θα είναι κλειστές σε όλη την Ελλάδα λόγω της συγκεκριμένης γιορτής...

Επειδή έχουμε παράρτημα λογικά θα γνωστοποιηθεί. Απλώς μετά για πότε θα πάει, διότι 15 Νοεμβρίου τα σχολεία πάλι θα έχουν εορτασμό Πολυτεχνείου... 22 Νοεμβρίου θεωρητικά ξεφεύγει. Για να δούμε...

Άβαταρ μέλους
mick7

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mick7 » Παρ Νοέμ 08, 2024 9:03 pm

Ποιος φταίει που δεν κάνει ο μαθητής ούτε 'σεφτέ' λαμβάνοντας τα θέματα του διαγωνισμού...?

Η ας το θέσω αλλιώς...Ένας μαθηματικός διαγωνισμός γίνεται για να κάνουν 'σεφτέ' όλοι...?

Κάποιοι έχουν παρεξηγήσει το νόημα των (μαθηματικών) διαγωνισμών... :!:

Iknmaths

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Iknmaths » Σάβ Νοέμ 09, 2024 9:42 am

Περιμένω πώς και πώς τον σχολιασμό σας για τα φετινά θέματα. Εγώ έδωσα Α Λυκείου φέτος και παρά το γεγονός ότι δεν τα πήγα τόσο καλά όσο προέβλεπα, χαίρομαι που ήρθα σε επαφή με ένα θέμα όπως το 3ο. Δεν έχω δει ακόμη της λύσεις, προκειμένου να το σκεφτώ λιγάκι μόνη μου αυτές τις ημέρες και ίσως με τη βοήθεια των βιβλίων που έχω για τους διαγωνισμούς επιλύσω κάτι. Επίσης περίεργο βρήκα και το α) ερώτημα της γεωμετρίας, αφού δεν έδινε ξεκάθαρα ούτε κάποιον αριθμό ούτε κάποια σχέση, παρά μόνο τη μεσοκάθετο. Δεν μου έφτασε ο χρόνος, ωστόσο αντιλήφθηκα πως έπρεπε να το προσεγγίσω πάνω κάτω. Από εκεί και πέρα, περιμένω να ακούσω πιο στοχευμένους σχολιασμούς.

Ελπίδα Καραδήμου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελπίδα Καραδήμου » Σάβ Νοέμ 09, 2024 2:31 pm

Εγώ Γ γυμνασίου έλυσα το Πρώτο Θέμα σωστά , στο δεύτερο δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο αλλά απλώς έγραψα ότι ΑΒΓ = 20 επί παρένθεση Α + Β + Γ επίσης στο τρίτο θέμα το πρώτο το βρήκα σωστά 22,5 και στο Β με μεγάλη δυσκολία το έλυσα ωστόσο δεν ξέρω άμα γενικότερα είναι πλήρης οι αιτιολογήσεις Γιατί και έχω γράψει πάρα πολλά πράγματα κάποια έκ των οποίων είναι κάπως ανούσια ωστόσο έχω καταλήξει στο σωστό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι θα γράψω κάπου στο 14 …πιστεύετε ότι με αυτό και δεδομένου της δυσκολίας των θεμάτων μπορεί κανείς να περάσει στην επόμενη φάση;

εφηηηηηηηη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από εφηηηηηηηη » Σάβ Νοέμ 09, 2024 5:58 pm

Καλησπέρα! Πρώτα από όλα καλή επιτυχία σε όσους έδωσαν ! Θεωρείτε ότι ένα διαγωνιζόμενος της η γυμνασίου περνάει στον Ευκλείδης αν έχει λύσει τα δύο θέματα (1,3) σωστά και έχει χτίσει μέχρι ενός σημείου το πρόβλημα 2;

Άβαταρ μέλους
mick7

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mick7 » Σάβ Νοέμ 09, 2024 9:37 pm

Μαλιστα ο διαγωνισμός έγινε μετα το πέρας του σχολικού προγράμματος. Και αν ο μαθητης/τες είχε να γράψει 1-2 διαγωνίσματα θα πήγαινε μετα να δώσει σε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ...!!!
Ας αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους επιτέλους.

Άβαταρ μέλους
mick7

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mick7 » Κυρ Νοέμ 10, 2024 3:25 pm

Και το άλλο ότι σπρώχνουμε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν σε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ διαγωνισμό. Θα έπρεπε να υπάρχει μια διαγνωστική διαδικασία πριν τον κάθε διαγωνισμό η οποία να μετρά τις ικανότητες του κάθε μαθητή. Αν δηλαδή μπορεί ο μαθητής να κάνει "σεφτέ" με τα θέματα.

Ο διαγωνισμός μπορεί να έχει θετικές και αρνητικές συνέπειες ιδίως όταν βάζεις τον μαθητή σε μια θέση πάνω απο τις δυνατότητες του.

Και τελευταίο δεν ξέρουν κάποιοι πανεπιστημιακοί την κατάσταση στο Λύκειο. Δείτε τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών. :idea:

Iknmaths

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Iknmaths » Κυρ Νοέμ 10, 2024 3:53 pm

εφηηηηηηηη έγραψε:
Σάβ Νοέμ 09, 2024 5:58 pm
Καλησπέρα! Πρώτα από όλα καλή επιτυχία σε όσους έδωσαν ! Θεωρείτε ότι ένα διαγωνιζόμενος της η γυμνασίου περνάει στον Ευκλείδης αν έχει λύσει τα δύο θέματα (1,3) σωστά και έχει χτίσει μέχρι ενός σημείου το πρόβλημα 2;
Είσαι μέσα πιστεύω, εκτός αν ήταν πολύ εύκολα τα θέματα. Δεν μπορεί ωστόσο να γνωρίζει κανένας.

Iknmaths

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Iknmaths » Κυρ Νοέμ 10, 2024 3:53 pm

Ελπίδα Καραδήμου έγραψε:
Σάβ Νοέμ 09, 2024 2:31 pm
Εγώ Γ γυμνασίου έλυσα το Πρώτο Θέμα σωστά , στο δεύτερο δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο αλλά απλώς έγραψα ότι ΑΒΓ = 20 επί παρένθεση Α + Β + Γ επίσης στο τρίτο θέμα το πρώτο το βρήκα σωστά 22,5 και στο Β με μεγάλη δυσκολία το έλυσα ωστόσο δεν ξέρω άμα γενικότερα είναι πλήρης οι αιτιολογήσεις Γιατί και έχω γράψει πάρα πολλά πράγματα κάποια έκ των οποίων είναι κάπως ανούσια ωστόσο έχω καταλήξει στο σωστό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι θα γράψω κάπου στο 14 …πιστεύετε ότι με αυτό και δεδομένου της δυσκολίας των θεμάτων μπορεί κανείς να περάσει στην επόμενη φάση;
Όλα πηγαίνουν συγκριτικά, ανάλογα πως θα γράψει το πανελλήνιο...

Iknmaths

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Iknmaths » Κυρ Νοέμ 10, 2024 4:06 pm

mick7 έγραψε:
Σάβ Νοέμ 09, 2024 9:37 pm
Μαλιστα ο διαγωνισμός έγινε μετα το πέρας του σχολικού προγράμματος. Και αν ο μαθητης/τες είχε να γράψει 1-2 διαγωνίσματα θα πήγαινε μετα να δώσει σε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ...!!!
Ας αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους επιτέλους.
Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με όσα αναρτήσατε, αλλά αυτό με το σχολικό πρόγραμμα και τη δίωρη εξέταση ναι. Ένας μαθητής Γυμνασίου οκ. Ένας μαθητής Λυκείου όμως, για ποιον λόγο να έχει όρεξη μετά από μια 4ωρη/5ωρη διάλεξη να συμμετάσχει? Θα έρθουν τώρα όμως κάποιοι και θα πουν "μα και το Σάββατο κάλλιστα λείπουν πολλοί ή θέλουν να κοιμηθούν ή δεν έχουν όρεξη να χαλάσουν το Σάββατο για διαγωνισμό..." Όταν έχεις όρεξη να ασχοληθείς με τα Μαθηματικά, περάσεις δεν περάσεις στον διαγωνισμό, ό,τι μέρα και ώρα να είναι θα πας επειδή το θες. Άρα αυτοί που δε σηκώθηκαν Σάββατο πρωί να γράψουν ή τους δήλωσαν εξ αναγκασμού, ή δεν το πήραν στα σοβαρά. Μεγάλο λάθος αυτό με το σχολικό πρόγραμμα, εκείνες τις ώρες που μπορεί πιο πριν να έχεις ακούσει οτιδήποτε και οποιονδήποτε πρέπει να τα ξεχάσεις όλα και να αφοσιωθείς σε κάτι που μπορεί και να επιδιώκεις να το πετύχεις, έστω την πρώτη φάση... Επίσης δύο ώρες είναι πολύ λίγες, παρά τη μείωση στα τρία θέματα. Υποτίθεται αυτό συνέβη λόγω μέτρων κοβιντ, ενώ ο Θαλής κάλυπτε κατά κάποιον τρόπο και τον Ευκλείδη. Κάθισα από Ιούλιο να ασχοληθώ σοβαρά με τις Ολυμπιάδες, έλυσα σχεδόν κάθε θέμα της τελευταίας δεκαετίας σε Θαλή και Ευκλείδη Α Λυκείου και θέματα από τα γνωστά βιβλία Στεργίου-Μπραζιτικου. Την Παρασκευή έλυσα μόνο το 2ο και το μισό πρώτο, που αν μου δινόταν λίγος παραπάνω χρόνος ίσως να σκεφτόμουν με μεγαλύτερη ψυχραιμία της Γεωμετρίας και να απαντούσα στοχευμένα στο 3ο.

Ελπίδα Καραδήμου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελπίδα Καραδήμου » Δευ Νοέμ 11, 2024 5:00 pm

Iknmaths έγραψε:
Κυρ Νοέμ 10, 2024 3:53 pm
Ελπίδα Καραδήμου έγραψε:
Καταλαβαινω τι εννοεις απλωσ ρωταω , δεδομενου οτι στην γ γυμν τα θεματα θεωρουνταν μετρια προς δυσκολα, με 14 περναω? Ορισμενοι μαθητες απο οτι εχω καταλαβει εχουν γραψει 3 με 2,5 θεματα δλδ υπαρχουν αρκετοι που να τα χουν παει καλα.. απλως δεν γνωριζω και περιπου ποσοι περνανε στην επομενη φαση πχ περυσι περασαν παρα πολλα ατομα σχεδον οι μισοι ενω προπερσι γυρω στ 150 ατομα απο ολη την γ..ελπιζω φετος να μην ειναι ετσι αλλα απο οτι εχω καταλαβει θελουν ν περασουν λιγα ατομα... τελος παντων,πρωτη φορα τα παω τοσο χαλα σε διαγωνισμο.συνηθιζα να τα γραφω ολα ενω τωρα το 2ο ουτε π το προσεγγισα ενω το 3ο το λυσα σωστα αλλα με παρα πολυ μεγαλγη δυσκολια
ενα αλλο θεμα βεβαια ειναι και το οτι απο την στιγμη που φετος ο διαγωνισμος γινοταν στις ταξεις σιγουρα στ ιδιωτικα κα σε μερικα δημοσια οι καθηγητες βοηθανε εστω με το να δωσουν μερικες επεξηγησεις.. επομενως η εμε πρεπει να το λαβει υποψην της αυτο και να εκτιμησει προσπαθειες σαν την δικη μ που μπορει να μην τ ελυσα ολα αλλα τουλαχιστον εκανα οτι μπορουσα μονη μου χωρις καμια βοηθεια. Εξαλλου η εμε εχει την δυνατοτητα να ''κοψει'' μαθητες στην δευτερη φαση και δεν χρειαζεται να το κανει απο τωρα..

Iknmaths

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Iknmaths » Δευ Νοέμ 11, 2024 10:14 pm

Ελπίδα Καραδήμου έγραψε:
Δευ Νοέμ 11, 2024 5:00 pm
Iknmaths έγραψε:
Κυρ Νοέμ 10, 2024 3:53 pm
Ελπίδα Καραδήμου έγραψε:
Καταλαβαινω τι εννοεις απλωσ ρωταω , δεδομενου οτι στην γ γυμν τα θεματα θεωρουνταν μετρια προς δυσκολα, με 14 περναω? Ορισμενοι μαθητες απο οτι εχω καταλαβει εχουν γραψει 3 με 2,5 θεματα δλδ υπαρχουν αρκετοι που να τα χουν παει καλα.. απλως δεν γνωριζω και περιπου ποσοι περνανε στην επομενη φαση πχ περυσι περασαν παρα πολλα ατομα σχεδον οι μισοι ενω προπερσι γυρω στ 150 ατομα απο ολη την γ..ελπιζω φετος να μην ειναι ετσι αλλα απο οτι εχω καταλαβει θελουν ν περασουν λιγα ατομα... τελος παντων,πρωτη φορα τα παω τοσο χαλα σε διαγωνισμο.συνηθιζα να τα γραφω ολα ενω τωρα το 2ο ουτε π το προσεγγισα ενω το 3ο το λυσα σωστα αλλα με παρα πολυ μεγαλγη δυσκολια
ενα αλλο θεμα βεβαια ειναι και το οτι απο την στιγμη που φετος ο διαγωνισμος γινοταν στις ταξεις σιγουρα στ ιδιωτικα κα σε μερικα δημοσια οι καθηγητες βοηθανε εστω με το να δωσουν μερικες επεξηγησεις.. επομενως η εμε πρεπει να το λαβει υποψην της αυτο και να εκτιμησει προσπαθειες σαν την δικη μ που μπορει να μην τ ελυσα ολα αλλα τουλαχιστον εκανα οτι μπορουσα μονη μου χωρις καμια βοηθεια. Εξαλλου η εμε εχει την δυνατοτητα να ''κοψει'' μαθητες στην δευτερη φαση και δεν χρειαζεται να το κανει απο τωρα..
Είμαι Α Λυκείου. Έγραψα χοντρά χοντρά 10 1,5 θέματα... Έτυχε η πόλη μου να έχει αργία κι έτσι ήμασταν σε εξεταστικό κέντρο. Τα φετινά θέματα ήταν πολύ δύσκολα γενικότερα, εμείς που προετοιμαστήκαμε δεν λύσαμε... Ειλικρινά δεν χαρίζουν, στο λέω από εμπειρία. Περνάνε μόνο όσους θεωρούν εντάξει. Κι ας έχουν φάσεις. Από Θαλή ξεκινάει σφαγή. Κι εμείς βέβαια που είχαμε μια ατυχή μέρα εκνευριζομαστε που χάνεται μια ολόκληρη χρονιά, αλλά ειλικρινά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει και τίποτα. Μπορεί να περάσεις μπορεί όχι. Δεν μπορώ να σου πω τπτ με σιγουριά.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες