Σεμινάριο για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
PPetridis
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 29, 2010 11:36 am
Τοποθεσία: Γιαννιτσά
Επικοινωνία:

Σεμινάριο για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

#1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από PPetridis » Πέμ Μάιος 12, 2022 8:05 pm

Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών διοργανώνει την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στις 11 π.μ. Σεμινάριο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις με ομιλητές τον κ. Θωμαΐδη Γιάννη, Δρα Μαθηματικών - τ. Σχολικό Σύμβουλο και τον κ. Μπαρούτη Δημήτρη, Καθηγητή Μαθηματικών στο 3ο ΓΕΛ Σταυρούπολης. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που διοργανώνεται με διά ζώσης παρακολούθηση έπειτα από δύο χρόνια (αντίστοιχες εκδηλώσεις είχαν διοργανωθεί το 2019 διά ζώσης και το 2020 εξ αποστάσεως), ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης και συμμετοχής.

Παρατίθενται οι σύνδεσμοι για την αφίσα και το banner της εκδήλωσης. Προωθήστε τα όπως νομίζετε καλύτερα. Σημειώστε πως το σεμινάριο απευθύνεται και προς υποψηφίους.

Θα χαρούμε να σας δούμε.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Από το πρώτο έτος εφαρμογής του συστήματος των Προσανατολισμών στην Γ΄ Λυκείου (2016) είναι εμφανής μια στροφή στο είδος των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων στα Μαθηματικά. Οι επιλογές των θεματοδοτών τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν αξιοσημείωτη ομοιομορφία και προβλεπτικότητα, έχοντας σταθερό σημείο αναφοράς το σχολικό βιβλίο και βασικό προαπαιτούμενο την πολύ καλή γνώση της ύλης των προηγούμενων τάξεων.

Η αξιολόγηση, όμως, των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα και η ποιοτική ανάλυση της επίδοσης των υποψηφίων αποκαλύπτει σημαντικά προβλήματα της διδασκαλίας και μάθησης των Μαθηματικών σε όλο το φάσμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα προβλήματα αυτά εκτείνονται από τη δημιουργία μιας κακής σχέσης των μαθητών με το σχολικό βιβλίο μέχρι την αποτυχία κατανόησης βασικών εννοιών και επίτευξης κεντρικών στόχων της διδασκαλίας.

Στο σεμινάριο θα δείξουμε με παραδείγματα τις αιτίες των προβλημάτων και τρόπους για την αντιμετώπισή τους, στο πλαίσιο μιας συστηματικής επανάληψης εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Πέλλας. Η παρακολούθηση θα μπορεί να γίνεται διά ζώσης -έπειτα από δύο χρόνια και πάλι- αλλά και εξ αποστάσεως.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και να συμμετέχετε στη συζήτηση μέσω της ψηφιακής αίθουσας στο jitsi.
Για να συνδεθείτε στην ψηφιακή αίθουσα ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://meet.jit.si/omadamathimatikongiannitson.
(δεν απαιτείται καμία εγκατάσταση εφαρμογής, μπορείτε να συνδεθείτε με τον browser)

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και να συμμετέχετε στη συζήτηση μέσω των σχολίων ή μαγνητοσκοπημένα μέσω του καναλιού της ομάδας στο youtube.
Για το βίντεο στο youtube ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=fzaxKBLL8b4.

Αφίσα
https://drive.google.com/file/d/1-iDvON ... 9TKUf2vZfk

Banner
https://drive.google.com/file/d/1-sM5qO ... HKcZJ7nF8a


Παντελής Πετρίδης

Λέξεις Κλειδιά:
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες