Καλό!
Κώστας Βήττας.
Συντονιστές: cretanman, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, socrates
Η ειλκρινής απάντηση είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε.Pantelis.N έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 4:51 pmΘα ήθελα να ρωτήσω τα μέλη φόρουμ για το πως γίνεται η βαθμολόγηση στην παρακάτω περίπτωση:
Σήμερα έδωσα στην Α Λυκείου. Στο πρόβλημα 4 με τις ισότητες τριγώνων υποχρεώθηκα, λόγω λάθους στην αιτιολόγηση, να σβήσω μία ισότητα (η οποία όμως ήταν σωστή) και να την γράψω στο τέλος της απάντησης. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η ισότητα αυτή είναι απαραίτητη για την συνέχεια της άσκησης. Έκανα την διόρθωση τελευταία στιγμή και από απερισκεψία δεν έβαλα κάποιο αστεράκι ή κάτι παρόμοιο.
Η άσκηση έχει λυθεί σωστά.
Θα μου κοπούν μονάδες από αυτό;
Τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις;
Θεωρώ ότι αν κάποιος διαβάσει τα επόμενα θα νομίζει ότι κάποιοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.cretanman έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 8:37 amΚαλημέρα σε όλους,
Σε λίγη ώρα διεξάγεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ". Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία και σε όλους τους εμπλεκόμενους με αυτόν κάθε καλό!!
Σε αυτή τη δημοσίευση θα δοθούν τα θέματα αλλά και οι απαντήσεις του διαγωνισμού αλλά μετά το πέρας του διαγωνισμού δηλαδή μετά τις 12:30.
Αλέξανδρος
Έλεος!ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 5:31 pmΘεωρώ ότι αν κάποιος διαβάσει τα επόμενα θα νομίζει ότι κάποιοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.cretanman έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 8:37 amΚαλημέρα σε όλους,
Σε λίγη ώρα διεξάγεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ". Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία και σε όλους τους εμπλεκόμενους με αυτόν κάθε καλό!!
Σε αυτή τη δημοσίευση θα δοθούν τα θέματα αλλά και οι απαντήσεις του διαγωνισμού αλλά μετά το πέρας του διαγωνισμού δηλαδή μετά τις 12:30.
Αλέξανδρος
Θα έπρεπε τουλάχιστον να γραφεί η ώρα που τα θέματα είναι στην θέση τους.
Αν και κανονικά αυτό θα έπρεπε να φαίνεται από μόνο του.
Δεν νομίζω ότι είναι σωστό οι διαχειριστές κλπ να αλλάζουν δημοσίευση και αυτό να μην φαίνεται ,
πράγμα που σε όλους τους άλλους φαίνεται.
achilleas έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 5:49 pmΛοιπόν, το ότι θα πρέπει να απολογούμαστε κάθε φορά που ανεβάζουμε λύσεις για θέματα διαγωνισμών τα τελευταία χρόνια το θεωρώ απαράδεκτο!
Θα πρέπει να θέσουμε και χρονικό όριο από τη στιγμή που ανέβουν εδώ τα θέματα ώστε να τα δουν όλοι;
Συμμετέχουμε σε κάποιο διαγωνισμό που δεν ξέρω; Ή, ως mathematica θέλουμε να προσφέρουμε έγκυρες και σωστές λύσεις (in a timely manner)?
Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να μου επιβάλλει να μην ανεβάζω λύσεις, αρκεί αυτές να μην παραβιάζουν την εύλογη προθεσμία που δίνεται.
Μήπως θέλετε να πάψουμε να τα ανεβάζουμε εδώ και να τα ανεβάζουμε αλλού, δηλαδή;
Το πότε θα τις ανεβάζω, γρήγορα, αργά, χαλαρά ή μη, επιτρέψτε μου να το αποφασίσω εγώ, αρκεί πάλι να μην παραβιάζουν την προθεσμία.
Το εάν έχουν δει όλοι τα θέματα δεν με απασχολεί-κάποτε θα τα δουν. Οι μαθητές που έμπαιναν στο mathematica στις 1, έμπαιναν για τις λύσεις, όχι για τα θέματα.
Αχιλλέα, καλή χρονιά !achilleas έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 5:49 pmΛοιπόν, το ότι θα πρέπει να απολογούμαστε κάθε φορά που ανεβάζουμε λύσεις για θέματα διαγωνισμών τα τελευταία χρόνια το θεωρώ απαράδεκτο!
Θα πρέπει να θέσουμε και χρονικό όριο από τη στιγμή που ανέβουν εδώ τα θέματα ώστε να τα δουν όλοι;
Συμμετέχουμε σε κάποιο διαγωνισμό που δεν ξέρω; Ή, ως mathematica θέλουμε να προσφέρουμε έγκυρες και σωστές λύσεις (in a timely manner)?
Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να μου επιβάλλει να μην ανεβάζω λύσεις, αρκεί αυτές να μην παραβιάζουν την εύλογη προθεσμία που δίνεται.
Μήπως θέλετε να πάψουμε να τα ανεβάζουμε εδώ και να τα ανεβάζουμε αλλού, δηλαδή;
Το πότε θα τις ανεβάζω, γρήγορα, αργά, χαλαρά ή μη, επιτρέψτε μου να το αποφασίσω εγώ, αρκεί πάλι να μην παραβιάζουν την προθεσμία.
Το εάν έχουν δει όλοι τα θέματα δεν με απασχολεί-κάποτε θα τα δουν. Οι μαθητές που έμπαιναν στο mathematica στις 1, έμπαιναν για τις λύσεις, όχι για τα θέματα.
Είναι θέμα αμοιβαίας κατανόησης το πως λειτουργούμε σε ένα φόρουμ. Αλλά και θέμα σεβασμού των υπόλοιπων χρηστών που πιθανόν να μην είναι ούτε μαθητές, ούτε καθηγητές και δεν έχουν δει τα θέματα και τα βλέπουν πρώτη φορά στην αντίστοιχη δημοσίευση στο . Το επιχείρημα ότι τα θέματα υπήρχαν ήδη στο ίντερνετ το θεωρώ άκυρο. Με την ίδια λογική θα μπορούσε κάποιος να πει: ας ανέβαιναν και οι λύσεις στο σύνδεσμο που υπήρχαν τα θέματα τότε.achilleas έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 5:49 pmΛοιπόν, το ότι θα πρέπει να απολογούμαστε κάθε φορά που ανεβάζουμε λύσεις για θέματα διαγωνισμών τα τελευταία χρόνια το θεωρώ απαράδεκτο!
Μπάμπη,Μπάμπης Στεργίου έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 6:18 pmΑχιλλέα, καλή χρονιά !achilleas έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 5:49 pmΛοιπόν, το ότι θα πρέπει να απολογούμαστε κάθε φορά που ανεβάζουμε λύσεις για θέματα διαγωνισμών τα τελευταία χρόνια το θεωρώ απαράδεκτο!
Όπως έχεις δει, από χρόνια τώρα, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι τα θέματα των διαγωνισμών της ΕΜΕ πρέπει μετά από παρέλευση μίας ώρας από την έναρξη του διαγωνισμού να αναρτώνται στο mathematica.
Ας συμφωνήσουμε η μία ώρα να γίνει δύο και να τελειώσουμε με αυτό το απλό ζήτημα.
Δεν νομίζω ότι έχεις κανένας αντίρρηση.
Αν κάποιος μαθητής ή κηδεμόνας θέλει να κάνει παρανομία, μπορεί να την κάνει από όπου θέλει. Ας την κάνει και πατώντας στο mathematica.Κάποια στιγμή θα ξεσκεπαστεί η απάτη.
Πρέπει στις οδηγίες που στέλνει η ΕΜΕ να δίνει στους επιτηρητές το δικαίωμα (και την ευθύνη) να μαζεύουν όλα τα κινητά την ώρα του διαγωνισμού, ώστε να απαλλαχθούμε και από αυτό το ζήτημα.
Να αποκλείεται αμέσως από την εξέταση μαθητής που δεν το έχει παραδώσει. Απλά πράγματα.
Είναι κρίμα να βάζουμε περιορισμούς εκεί που δεν χρειάζεται και να χάνουμε τη χαρά της μαζικής συμμετοχής όλων μας στους διαγωνισμούς .
Το mathematica είναι και ο χώρος των διαγωνισμών , οπότε πρέπει να δίνει τη χαρά σε μαθηματικούς και μαθητές να αναρτούν έγκαιρα (ζωντανά σχεδόν) τις λύσεις , να βλέπουν λύσεις και να μετατρέπουν το διαγωνισμό σε γιορτή των διαγωνισμών.
Θα μπορούσαμε να γράφουμε και τις εκφωνήσεις με κάθε θέμα ξεχωριστά που λύνουμε.Al.Koutsouridis έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 6:20 pmΕίναι θέμα αμοιβαίας κατανόησης το πως λειτουργούμε σε ένα φόρουμ. Αλλά και θέμα σεβασμού των υπόλοιπων χρηστών που πιθανόν να μην είναι ούτε μαθητές, ούτε καθηγητές και δεν έχουν δει τα θέματα και τα βλέπουν πρώτη φορά στην αντίστοιχη δημοσίευση στο . Το επιχείρημα ότι τα θέματα υπήρχαν ήδη στο ίντερνετ το θεωρώ άκυρο. Με την ίδια λογική θα μπορούσε κάποιος να πει: ας ανέβαιναν και οι λύσεις στο σύνδεσμο που υπήρχαν τα θέματα τότε.achilleas έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 5:49 pmΛοιπόν, το ότι θα πρέπει να απολογούμαστε κάθε φορά που ανεβάζουμε λύσεις για θέματα διαγωνισμών τα τελευταία χρόνια το θεωρώ απαράδεκτο!
Προσωπικά μου κακοφάνηκε ότι μπήκα στη τρέχουσα δημοσίευση και έβλεπα κάποια πράματα γραμμένα που δεν ήξερα που αναφέρονται και σε τι αντιστοιχούν. Θεωρώ το παρών χώρο αρκετά υψηλού επιπέδου και σε αυτό συμβάλει ότι οι δημοσιεύσεις και η ροή της συζήτησης, λύσεις κτλ. έχουν συνοχή.
Δε νομίζω όσοι το ανέφεραν ζητούν απολογία για τις λύσεις. Το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε εκφώνηση για την λύση. Για κάποιους μπορεί να είναι ασήμαντο αλλά για άλλους σημαντικό, αυτή νομίζω ήταν η επισήμανση που έγινε νωρίτερα.
achilleas έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 6:46 pmΘα μπορούσαμε να γράφουμε και τις εκφωνήσεις με κάθε θέμα ξεχωριστά που λύνουμε.Al.Koutsouridis έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 6:20 pmΕίναι θέμα αμοιβαίας κατανόησης το πως λειτουργούμε σε ένα φόρουμ. Αλλά και θέμα σεβασμού των υπόλοιπων χρηστών που πιθανόν να μην είναι ούτε μαθητές, ούτε καθηγητές και δεν έχουν δει τα θέματα και τα βλέπουν πρώτη φορά στην αντίστοιχη δημοσίευση στο . Το επιχείρημα ότι τα θέματα υπήρχαν ήδη στο ίντερνετ το θεωρώ άκυρο. Με την ίδια λογική θα μπορούσε κάποιος να πει: ας ανέβαιναν και οι λύσεις στο σύνδεσμο που υπήρχαν τα θέματα τότε.achilleas έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 5:49 pmΛοιπόν, το ότι θα πρέπει να απολογούμαστε κάθε φορά που ανεβάζουμε λύσεις για θέματα διαγωνισμών τα τελευταία χρόνια το θεωρώ απαράδεκτο!
Προσωπικά μου κακοφάνηκε ότι μπήκα στη τρέχουσα δημοσίευση και έβλεπα κάποια πράματα γραμμένα που δεν ήξερα που αναφέρονται και σε τι αντιστοιχούν. Θεωρώ το παρών χώρο αρκετά υψηλού επιπέδου και σε αυτό συμβάλει ότι οι δημοσιεύσεις και η ροή της συζήτησης, λύσεις κτλ. έχουν συνοχή.
Δε νομίζω όσοι το ανέφεραν ζητούν απολογία για τις λύσεις. Το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε εκφώνηση για την λύση. Για κάποιους μπορεί να είναι ασήμαντο αλλά για άλλους σημαντικό, αυτή νομίζω ήταν η επισήμανση που έγινε νωρίτερα.
Είναι μια λύση, αλλά και πάλι θα υπήρχαν γκρίνιες. Ίσως γι' αυτό και κανείς δεν το έχει προτείνει!
Τέλος πάντων. Το όλο ζήτημα είναι θλιβερό.
Καλησπέρα σε όλους!ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 18, 2020 5:31 pm
Θεωρώ ότι αν κάποιος διαβάσει τα επόμενα θα νομίζει ότι κάποιοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Θα έπρεπε τουλάχιστον να γραφεί η ώρα που τα θέματα είναι στην θέση τους.
Αν και κανονικά αυτό θα έπρεπε να φαίνεται από μόνο του.
Δεν νομίζω ότι είναι σωστό οι διαχειριστές κλπ να αλλάζουν δημοσίευση και αυτό να μην φαίνεται ,
πράγμα που σε όλους τους άλλους φαίνεται.
Αχιλλέα ΟΧΙ !
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες