IMO 2019

Συντονιστές: cretanman, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, socrates

Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Δημοσιεύσεις: 5358
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 21, 2009 10:53 am
Τοποθεσία: Aegaleo.
Επικοινωνία:

Re: IMO 2019

#41

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Παρ Ιούλ 26, 2019 11:17 pm

Επιτρέψτε μου να παραμένει ως άποψη μου αυτή:
Και όμως για 12οι είμαστε, αν οι Άριστοι Μαθητές μας προσεχτούν από την πολιτεία ... ναι είμαστε, πως να το κάνουμε. Και εξηγούμαι ότι την χρονιά που ήρθαμε 12οι ο Σιλουανός πρόσεξε πάρα πολύ και σε συνεχή βάση την ομάδα και επί της ουσίας για λίγο αντικατέστησε την εποχή εκείνη την πολιτεία με τον συνεχή βομβαρδισμό με σημειώσεις από τα email ουσίας και με θεματολογία άριστη και επί του αθλήματος. Και για αυτό μιλώ μετά λόγου γνώσης όχι από τον ίδιο. Άρα αν αυτό γινόταν επίσημα και σε συνεχή βάση Ναι είμαστε ως γηγενής δύναμη πολύ ψηλά. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Γεωμετρία ως διδασκαλία προσφέρει πολυπαραμετρικά και ουσιαστικά στην μαθηματική σκέψη, πέραν του ότι θα έδινε και τα απαραίτητα μικρά επιπλέον ποντάκια για καβάτζομα από τα cut of. Η σωστή διδασκαλία της Πρακτικής αριθμητικής έστω και στα πειραματικά και πρότυπα σχολεία προσφέρει πολυπαραμετρικά και ουσιαστικά στην μαθηματική σκέψη και μάλλιστα είναι και ένας πολύ σωστός προπομπός των combinatorics και σίγουρα ο αλγεβρικός λογισμός σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία τουλάχιστον προσφέρει πολυπαραμετρικά και ουσιαστικά στην μαθηματική σκέψη, αλλά και η επαφή με την βασίλισσα (θεωρία των αριθμών). Με βάση το ότι αυτά απουσιάζουν παντελώς έστω και σε επίπεδο επίσημων με κίνητρα ΘΥΛΆΚΩΝ (λες και θα χάσουμε ως κράτος) για τον σκοπό αυτό, τα αποτελέσματα των παιδιών φέτος είναι ΑΘΛΟΣ.


(*) Εδώ συναντήσαμε κατά το παρελθόν λυσσαλέα επίθεση ενάντια στην "ταξική" όπως έλεγαν λειτουργία πρότυπων και πειραματικών ως ρατσιστική. Αυτά τα λούμπεν γεγονότα που προσπαθούν μάλιστα χωρίς επιχειρήματα να μας τα επιβάλουν αισθάνομαι ότι τείνουν να δαμάσουν την λογική μας.

(**) Ο ορισμός της σωστής Δημοκρατίας είναι η αναγνώριση και ο σεβασμός από την πολιτεία της Αριστείας και αξιοκρατείας, παντού από τον επιστήμονα έως και τον τεχνίτη ή τον γεωργό ή τον κτίστη ... και η αναγνώριση αυτή εκ μέρους της πολιτείας θέλει τουλάχιστον κότσια.

(**) Η τοποθέτηση μου είναι βαθιά πολιτικής βούλησης και όσο με αφορά δεν έχει να κάνει με τον εκάστοτε κυβερνώντα, καθότι στον όμορφο αυτό τόπο, οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία τείνουν να είναι περισσότερες από τις κυβερνήσεις του και αυτό είναι τουλάχιστον η παραδοχή της κακότητας στον ευαίσθητο, και έχοντος κορυφαίο ρόλο για την πρόοδο ενός κράτους, αυτό τομέα.


S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.

Λέξεις Κλειδιά:
Άβαταρ μέλους
Διονύσιος Αδαμόπουλος
Δημοσιεύσεις: 798
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 19, 2016 5:11 pm
Τοποθεσία: Πύργος Ηλείας

Re: IMO 2019

#42

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Διονύσιος Αδαμόπουλος » Σάβ Ιούλ 27, 2019 6:13 pm

Αρχικά θα ήθελα κι εγώ να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήριά σε όλα τα παιδιά της ομάδας γιατί το αξίζουν, αλλά και στους συνοδούς.

Σχετικά με όλα τα άλλα θα ήθελα να πω κι εγώ τη γνώμη μου, μάλιστα το σκεφτόμουν να το κάνω από καιρό, αλλά καλύτερα νομίζω ότι ταιριάζει να γίνει σε άλλο σημείο.


Houston, we have a problem!
Απάντηση

Επιστροφή σε “Θέματα διαγωνισμών (ΕΜΕ, BMO, JBMO, IMO, Kangaroo κλπ)”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης