(Ι) ΣΩΣΤΟ ή ΛΑΘΟΣ -- αν
τότε δεν υπάρχει η
.(II) ΣΩΣΤΟ ή ΛΑΘΟΣ -- αν
τότε δεν υπάρχει η
.Συντονιστής: KAKABASBASILEIOS
τότε δεν υπάρχει η
.
τότε δεν υπάρχει η
.Το πρώτο είναι Σωστό, Αν
τότε δεν υπάρχει το
άρα και το
.
και
το οποίο είναι άτοπο.
, για την οποία
και
, είναι Λάθος.

Για το πρώτο ερώτημα θα προτιμούσα κάτι ασφαλέστερο και, νομίζω, σχολικότερο: λόγω της
δεν μπορούν να ισούνται -- ούτε καν να υπάρχουν αμφότερα ως πεπερασμένοι αριθμοί -- τα όρια
και
(καθώς δεν μπορούν αμφότερα τα
και
να ισούνται προς
), συνεπώς δεν μπορεί να υπάρχει η
.
, δηλαδή δεν ορίζεται στο σημείο
τότε δεν ορίζεται και η 
Χρήστο συμφωνώ, και νομίζω σ' αυτό το πνεύμα ήταν και μια απάντηση που εμφανίστηκε σήμερα το πρωί αλλά αποσύρθηκε. (Σ' αυτήν όμως -- όπως και στην δική μου προσέγγιση -- δεν εξετάζονταν χωριστά η περίπτωση μη ύπαρξης τηςChristos.N έγραψε: ↑Παρ Απρ 08, 2022 4:57 pmΝομίζω Γιώργο για το πρώτο επίεσης σχολική αντιμετώπιση θα ήταν
Αν δεν ορίζεται η, δηλαδή δεν ορίζεται στο σημείο
τότε δεν ορίζεται και η
Αν πάλι ορίζεται τότε δεν είναι συνεχής στο σημείο αυτό άρα δεν παραγωγίζεται.
, που πολύ σωστά επισημαίνεις!)Χρήστο, δεν μπορεί να ορίζεται η παράγωγος τηςChristos.N έγραψε: ↑Παρ Απρ 08, 2022 4:57 pmΝομίζω Γιώργο για το πρώτο επίεσης σχολική αντιμετώπιση θα ήταν
τότε δεν ορίζεται και η
Αν πάλι ορίζεται τότε δεν είναι συνεχής στο σημείο αυτό άρα δεν παραγωγίζεται.
στο
και συγχρόνως η
να μην είναι συνεχής στο
.
.

Και όμως υπάρχει το κλασικό αντιπαράδειγμαabgd έγραψε: ↑Παρ Απρ 08, 2022 9:42 pmΧρήστο, δεν μπορεί να ορίζεται η παράγωγος τηςChristos.N έγραψε: ↑Παρ Απρ 08, 2022 4:57 pmΝομίζω Γιώργο για το πρώτο επίεσης σχολική αντιμετώπιση θα ήταν
τότε δεν ορίζεται και η
Αν πάλι ορίζεται τότε δεν είναι συνεχής στο σημείο αυτό άρα δεν παραγωγίζεται.στο
και συγχρόνως η
να μην είναι συνεχής στο
.
Αναφέρομαι βέβαια για συνάρτηση παραγωγίσιμη κοντά στο.
Αυτό αποδεικνύω στην απάντησή μου και δεν βλέπω το λόγο να μην είναι ασφαλές και εντός σχολικής ύλης.
,
,
.Σωστά. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει το όριο τηςgbaloglou έγραψε: ↑Παρ Απρ 08, 2022 11:38 pmΚαι όμως υπάρχει το κλασικό αντιπαράδειγμαabgd έγραψε: ↑Παρ Απρ 08, 2022 9:42 pmΧρήστο, δεν μπορεί να ορίζεται η παράγωγος τηςChristos.N έγραψε: ↑Παρ Απρ 08, 2022 4:57 pmΝομίζω Γιώργο για το πρώτο επίεσης σχολική αντιμετώπιση θα ήταν
τότε δεν ορίζεται και η
Αν πάλι ορίζεται τότε δεν είναι συνεχής στο σημείο αυτό άρα δεν παραγωγίζεται.στο
και συγχρόνως η
να μην είναι συνεχής στο
.
Αυτό αποδεικνύω στην απάντησή μου και δεν βλέπω το λόγο να μην είναι ασφαλές και εντός σχολικής ύλης.,
,
.
[Πιστεύω ότι το παραπάνω δεν είναι σχολικό -- θα μπορούσε ίσως, αλλά καλύτερα μάλλον να μην διδάσκεται (κατά την ταπεινή μου γνώμη).]
, ούτε τα πλευρικά της στο
.
σε κάποιο
είναι η εξής:
παραγωγίσιμη κοντά στο
και στο
.
υπάρχουν τότε η
είναι συνεχής στο
".
είναι παραγωγίσιμη στο
τότε η
είναι συνεχής στο
"
,
,
είναι από τα λίγα που μπορούμε να έχουμε.... Από τα πιο δύσκολα Σωστό Λάθος που έχουμε στις Πανελλήνιες.

Δεκτή η (διόρθωση στην) αρχική απάντηση, όπως γράφω και εδώ, και τελικά έχουμε για το (Ι): ανabgd έγραψε: ↑Σάβ Απρ 09, 2022 9:12 amΣωστά. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει το όριο τηςgbaloglou έγραψε: ↑Παρ Απρ 08, 2022 11:38 pmΚαι όμως υπάρχει το κλασικό αντιπαράδειγμαabgd έγραψε: ↑Παρ Απρ 08, 2022 9:42 pmΧρήστο, δεν μπορεί να ορίζεται η παράγωγος τηςChristos.N έγραψε: ↑Παρ Απρ 08, 2022 4:57 pmΝομίζω Γιώργο για το πρώτο επίεσης σχολική αντιμετώπιση θα ήταν
τότε δεν ορίζεται και η
και συγχρόνως η
να μην είναι συνεχής στο
.
Αυτό αποδεικνύω στην απάντησή μου και δεν βλέπω το λόγο να μην είναι ασφαλές και εντός σχολικής ύλης.,
,
.
[Πιστεύω ότι το παραπάνω δεν είναι σχολικό -- θα μπορούσε ίσως, αλλά καλύτερα μάλλον να μην διδάσκεται (κατά την ταπεινή μου γνώμη).], ούτε τα πλευρικά της στο
.
Η σωστή διατύπωση της συνέχειας τηςσε κάποιο
είναι η εξής:
"Έστω συνάρτησηπαραγωγίσιμη κοντά στο
και στο
.
Αν τα πλευρικά όρια τηςυπάρχουν τότε η
είναι συνεχής στο
".
Όσο για το αν είναι σχολικό, να θυμίσω ότι ήταν ερώτηση Σωστού Λάθους στις Πανελλήνιες - δεν θυμάμαι τη χρονιά:
"Αν η συνάρτησηείναι παραγωγίσιμη στο
τότε η
είναι συνεχής στο
"
Το αντιπαράδειγμα,
,
είναι από τα λίγα που μπορούμε να έχουμε.... Από τα πιο δύσκολα Σωστό Λάθος που έχουμε στις Πανελλήνιες.
Έχω διορθώσει την αρχική μου απάντηση.
τότε δεν υπάρχει η
, άρα ούτε και η
.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης