Ο χαρακτηρισμός "πρόχειρες σημειώσεις" από τον
Βασίλη για το βιβλίο που μοιράζεται μαζί μας, ξεπερνά (προς τα κάτω) το infimum της σεμνότητας.
Βλέπω ένα σύγγραμμα, που αποδίδει σε γραπτή μορφή μια διδασκαλία με γλαφυρότητα, με βάθος και μεράκι, που εστιάζει στις έννοιες, στην ιστορική τους διαδρομή, στην εποπτική κατανόηση, δίχως τη μανία της περιπτωσιολογίας και των τεχνικών επίλυσης.
Ο
Βασίλης χρησιμοποιεί κατά κόρον το σωστά βαλμένο χιούμορ ως δυνατό εργαλείο στη διδασκαλία, διαφωνώντας προφανώς με τις μεθόδους της κας Agatha Trunchbull (δασκάλας της Matilda, αν θυμάστε).
Θα χρησιμοποιώ πλέον το παράδειγμα του καλοψημένου τόστ στο μάθημά μου. Κι αυτό γιατί προχτές έκαψα ένα τοστ, δίχως καν να το βάλω στον φούρνο στους 240°!
Το λογοπαίγνιο, των τελευταίων αράδων, θα το δώσω για διερεύνηση στα παιδιά της μαθηματικής ομάδας, όταν (με το καλό) ξαναβρεθούμε, αν και μόνο αν κάνουν κάτι που θα με τσαντίσει. Κι αυτή η προϋπόθεση είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για να τους το δώσω (ή όχι;)

- Συνθήκη ικανή.jpg (83.69 KiB) Προβλήθηκε 234 φορές
(*)
Βασίλη, αν δεν ξέρεις τι σημαίνει πρόχειρες σημειώσεις, να σού στείλω φωτογραφίες από σημειώσεις που εδώ και χρόνια κρατούσα βιαστικά την ώρα του μαθήματος. Δυστυχώς σε κάποιες δεν καταλαβαίνω τι έγραφα και γιατί το έγραφα. Κάποιες άλλες είναι αρκετά δυσανάγνωστες. Πρώτα θα διαβαστεί το κυπρομινωικό συλλαβαρίο και μετά (ίσως) αυτές.