Αντίστροφη

Συντονιστής: m.pαpαgrigorakis

xarit
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 04, 2018 6:12 pm

Αντίστροφη

#1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xarit » Τρί Μάιος 21, 2019 1:32 pm

Καλημέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.
Έστω δύο συναρτήσεις f,g:\mathbb{R}\rightarrow\mathbb{R}.
Αν ισχύει ότι :f(x)=g^{-1}(x), τότε είναι άμεσο ότι f^{-1}(x)=g(x) ή θέλει κάπως να το δείξουμε;
Αν όντως ισχύει..



Λέξεις Κλειδιά:
Λάμπρος Κατσάπας
Δημοσιεύσεις: 435
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 17, 2017 10:17 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Αντίστροφη

#2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λάμπρος Κατσάπας » Τρί Μάιος 21, 2019 1:44 pm

xarit έγραψε:
Τρί Μάιος 21, 2019 1:32 pm
Καλημέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.
Έστω δύο συναρτήσεις f,g:\mathbb{R}\rightarrow\mathbb{R}.
Αν ισχύει ότι :f(x)=g^{-1}(x), τότε είναι άμεσο ότι f^{-1}(x)=g(x) ή θέλει κάπως να το δείξουμε;
Αν όντως ισχύει..
Η αντίστροφη της αντίστροφης είναι η ίδια η συνάρτηση. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα.


Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Δημοσιεύσεις: 3955
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 05, 2012 10:09 pm
Τοποθεσία: Λάρισα, Βαρκελώνη , Παρίσι
Επικοινωνία:

Re: Αντίστροφη

#3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Τρί Μάιος 21, 2019 1:45 pm

xarit έγραψε:
Τρί Μάιος 21, 2019 1:32 pm
Καλημέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.
Έστω δύο συναρτήσεις f,g:\mathbb{R}\rightarrow\mathbb{R}.
Αν ισχύει ότι :f(x)=g^{-1}(x), τότε είναι άμεσο ότι f^{-1}(x)=g(x) ή θέλει κάπως να το δείξουμε;
Αν όντως ισχύει..
Δε νομίζω να χρειάζεται κάτι παραπάνω να πεις.


Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
xarit
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 04, 2018 6:12 pm

Re: Αντίστροφη

#4

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xarit » Τρί Μάιος 21, 2019 1:52 pm

Οκ σας ευχαριστώ.


xarit
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 04, 2018 6:12 pm

Re: Αντίστροφη

#5

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xarit » Τρί Μάιος 21, 2019 10:28 pm

Aν όμως θέλουμε να βρούμε τα κοινά σημεία της C_f και C_{f^{-1}} και η f είναι γν.αύξουσα, τότε το παρακάτω θέλει απόδειξη,σωστά;
f(x)=f^{-1}(x)\Leftrightarrow f(x)=x


Απάντηση

Επιστροφή σε “ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης