Αγαπητοί φίλοι,ΝΙΚΟΣ έγραψε:Αγαπητοί φίλοι,
μετά και την επίτευξη του τρίτου μας στόχου, στο κυνήγι των Κριτηρίων «Χρυσού Ορθογώνιου Τριγώνου», της επινόησης δηλαδή και του Κριτηρίου με αριθμό 200 και την μικρή συμμετοχή των φίλων της Γεωμετρίας, θα συνεχίσω κατ’ ιδίαν την προσπάθεια αυτή, ώστε να επιτύχω ακόμη πιο μεγάλο αριθμό Κριτηρίων προκειμένου να τα στείλω στο βιβλίο Γκίνες.
Μέχρι τότε εδώ, δεν θα δίνω λεπτομερή στοιχεία της προόδου μου αυτής, αλλά θα ενημερώνω απλώς τους ενδιαφερόμενους φίλους, για την εξέλιξη της προσπάθειάς μου κατά διαστήματα, με πολύ συνοπτικά σχετικά στοιχεία.
Ακόμη, όταν μου δίνεται η ευκαιρία, ενδεχομένως να αναρτώ κάποιες πρωτοεμφανιζόμενες απλές Προτάσεις (όχι Κριτήρια) με νέες ιδιότητες του «Χρυσού Ορθογώνιου Τριγώνου», αλλά κα των άλλων «χρυσών» σχημάτων που παράγονται από «Χρυσά Ορθογώνια Τρίγωνα», όπως ορθογώνια, παραλληλόγραμμα, τραπέζια, ρομβοειδή, εξάγωνα, «χρυσό» σταυρό, κτλ, τα οποία και καταχωρώ, όπως και πάλι έχω αναφέρει, σε νεοδημιουργούμενο βιβλίο μου.
Φιλικά
Νίκος Κυριαζής.
όπως έχω υποσχεθεί, έχω τη χαρά να παρουσιάσω τις παρακάτω τρεις πρωτοεμφανιζόμενες πιστεύω Προτάσεις (όχι Κριτήρια) με αριθμούς 19, 21, 25 «χρυσού ορθογώνιου τριγώνου» δικής μου επινόησης (Αυτές καταχωρήθηκαν στις παραγράφους 6/19, 6/21, 6/25, αντίστοιχα, του νεοδημιουργούμενου βιβλίου μου με τίτλο «Το Χρυσό Ορθογώνιο Τρίγωνο και τα Παράγωγά του»).
Πρόταση 19.
6/19. Αν σε «χρυσό» ορθογώνιο τρίγωνο ΑΒΓ (γων.Α=1 ορθή και ΑΓ>ΑΒ), Δ είναι η προβολή του Α στην ΒΓ, Ε είναι το ίχνος της διχοτόμου της γωνίας Β στην ΑΓ, Ι είναι το ίχνος της συμμετροδιαμέσου του που αντιστοιχεί στην πλευρά ΑΒ, Ζ είναι η προβολή του Δ στην ΑΒ, Θ είναι το ίχνος της διχοτόμου της γωνίας ΔΑΓ στην ΒΓ ή η προβολή του Ε στην ΒΓ και Τ είναι η προβολή του Θ στην ΑΓ, τότε είναι: (ΑΔΘ)=(ΒΕΤ)=(ΓΙΖ).
Πρόταση 21.
6/21. Αν σε «χρυσό» ορθογώνιο τρίγωνο ΑΒΓ (γωνΑ=1 ορθή και ΑΓ>ΑΒ), Δ είναι η προβολή του Α στην ΒΓ, Ε είναι το ίχνος τις διχοτόμου της γωνίας Β στην ΑΓ, Ι είναι το ίχνος της συμμετροδιαμέσου του που αντιστοιχεί στην πλευρά ΑΒ, Ζ είναι η προβολή του Δ στην ΑΒ, Θ είναι το ίχνος της διχοτόμου της γωνίας ΔΑΓ στην ΒΓ ή η προβολή του Ε στην ΒΓ, Τ είναι η προβολή του Θ στην ΑΓ, Η είναι η τομή των ΑΔ, ΒΕ και Μγ είναι το μέσον της πλευράς ΑΒ, τότε είναι: ΑΔ∩ΘΙ∩ΖΤ∩ΒΕ∩ΓΜγ≡Η.
Πρόταση 25.
6/25. Αν σε «χρυσό»ορθογώνιο τρίγωνο ΑΒΓ (γων.Α=1 ορθή και ΑΓ>ΑΒ), Δ είναι η προβολή του Α στην ΒΓ, Ε είναι το ίχνος της διχοτόμου της γωνίας Β στην ΑΓ, Ι είναι το ίχνος της συμμετροδιαμέσου του που αντιστοιχεί στην πλευρά ΑΒ, Ζ είναι η προβολή του Δ στην ΑΒ, Θ είναι το ίχνος της διχοτόμου της γωνίας ΔΑΓ στην ΒΓ ή η προβολή του Ε στην ΒΓ και Τ είναι η προβολή του Θ στην ΑΓ, τότε για το εξάπλευρο ΕΙΖΔΘΤ είναι:
=
=
=
=
=
=φ.Αποδείξεις (Σχήμα 43 του συνημμένου μου 54).
Δικές μας αποδείξεις των παραπάνω 19, 21, 25 Προτάσεων δεν θα δοθούν, καθώς αυτές είναι εύκολες, αφού επιτυγχάνονται με ανάλογους τρόπους με εκείνους που ήδη έχουμε χρησιμοποιήσει σε προηγούμενα Κριτήρια. Θα τις δώσουμε όμως αν κριθεί σκόπιμο, ή αν μας ζητηθούν.
Προτείνουμε σε όλους τους φίλους και προπαντός σε εκείνους που ασχολούνται με τη Γεωμετρία, να ασχοληθούν και να μας παρουσιάσουν τις δικές τους αποδείξεις, όπως και δικά τους Κριτήρια και Προτάσεις «χρυσού ορθογώνιου τριγώνου».
Φιλικά
Νίκος Κυριαζής.

=