Χάριν των επιμορφουμένων έγραψα κάποιες σημειώσεις.
Για όσους συναδέλφους στο

Συνδιδασκαλία Μαθηματικών στην ΜΝΑΕ
Επιμόρφωση στο Μαθηματικό Γραμματισμό
Νίκο, να είσαι καλά !nsmavrogiannis έγραψε: ↑Τρί Οκτ 06, 2020 11:08 pmΤους τελευταίους μήνες της θητείας μου στο ΙΕΠ μετείχα σε δύο επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.
Χάριν των επιμορφουμένων έγραψα κάποιες σημειώσεις.
Για όσους συναδέλφους στοενδιαφέρονται παραθέτω όχι τα αρχεία (λόγω μεγέθους) αλλά τους σχετικούς συνδέσμους:
Συνδιδασκαλία Μαθηματικών στην ΜΝΑΕ
Επιμόρφωση στο Μαθηματικό Γραμματισμό
Ανδρέα αν μπορέσουν να αποτελέσουν αφορμή για περαιτέρω μελέτη πράγματι θα είναι χρήσιμες.Ανδρέας Πούλος έγραψε: ↑Τρί Οκτ 06, 2020 11:57 pmΝομίζω ότι έχουν μεγάλη χρησιμότητα, επειδή είναι τεκμηριωμένες και αφορούν ουσιώδη ζητήματα της μαθηματικής μας εκπαίδευσης.
Μπάμπη είναι μεγάλη ιστορία.Μπάμπης Στεργίου έγραψε: ↑Τετ Οκτ 07, 2020 6:53 pmΕλπίζω η εμπειρία σου από το ΙΕΠ να ήταν μεγάλη και χρήσιμη.
Θυμήθηκα ένα περιστατικό, που υποδεικνύει ότι κάποια από τα σχολεία μας ίσως έχουν καταντήσει έτσι. Πριν περίπου 15 χρόνια πήγαινα με ένα γνωστό μου σε ένα τεχνικό επαγγελματικό Λύκειο, όπου φοιτούσε ο γιός του. Τον ρώτησα αν ο γιός του παίρνει κάποιες χρήσιμες γνώσεις/δεξιότητες από τα μαθήματά του. Μου απάντησε "απολύτως τίποτα, πάει μόνο για να πάρει το πτυχίο". Είχε μια πίκρα η απάντησή του και μου εντυπώθηκε.Γιώργος Ρίζος έγραψε: ↑Σάβ Οκτ 10, 2020 8:29 pmΟ Νίκος Μαυρογιάννης θέτει (μεταξύ των άλλων) κι ένα στόχο για τον "Καθορισμό ενός minimum γνώσεων και δεξιοτήτων". (σελ. 23).
Πιστεύω ότι πρέπει να είναι το πρώτο ζητούμενο της εκπαιδευτικής μας πολιτικής για τα επόμενα χρόνια, αν δεν θέλουμε να αφήσουμε τη βάρκα ακυβέρνητη να ακολουθεί τα κύματα και τα ρεύματα, δίχως στόχο και προορισμό. Αν, δηλαδή, δεν θέλουμε να καταντήσουν τα σχολεία μας, απλώς ένας χώρος φύλαξης (στιβάγματος) των μαθητών μας τις πρωινές ώρες.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης