Tag123

Συντονιστής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Nero

Tag123

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » Τετ Ιουν 19, 2024 3:20 am

Μαθήτρια Α Γυμνασίου η κόρη μου πήραμε αποτελέσματα σήμερα κ Μαθηματικά έγραψε 13 ;) 19 κ στα δύο τετράμηνα κ τελικό γμο 19&11/15..Τι πήγε στραβά με τα Μαθηματικά δεν μπορώ να καταλάβω.. φοβάμαι ότι έχει χάσει επεισόδια...οι περισσότεροι συμμαθητές της κάνουν φροντιστήριο στο μάθηματικα αλλά εγώ πίστευα ότι είναι υπερβολή να ξεκινήσουμε από τόσο νωρίς.. τώρα με ζώνουν τα φίδια.. μήπως αδικώ το παιδί..σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τα Μαθηματικά..τι με συμβουλεύεται να κάνω? Στεναχωρέθηκα..

Λέξεις Κλειδιά:
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Re: Tag123

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Τετ Ιουν 19, 2024 11:38 am

Nero έγραψε:
Τετ Ιουν 19, 2024 3:20 am
Μαθήτρια Α Γυμνασίου η κόρη μου πήραμε αποτελέσματα σήμερα κ Μαθηματικά έγραψε 13 ;) 19 κ στα δύο τετράμηνα κ τελικό γμο 19&11/15..Τι πήγε στραβά με τα Μαθηματικά δεν μπορώ να καταλάβω.. φοβάμαι ότι έχει χάσει επεισόδια...οι περισσότεροι συμμαθητές της κάνουν φροντιστήριο στο μάθηματικα αλλά εγώ πίστευα ότι είναι υπερβολή να ξεκινήσουμε από τόσο νωρίς.. τώρα με ζώνουν τα φίδια.. μήπως αδικώ το παιδί..σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τα Μαθηματικά..τι με συμβουλεύεται να κάνω? Στεναχωρέθηκα..
Προσπαθώ να καταλάβω τι μας λες. Σε ζώνουν τα φίδια επειδή το παιδί έγραψε 19 και 11/15; Για εξήγησέ μας τι θέλεις να πεις, ώστε να μπορέσουμε να σου δώσουμε κάποια συμβουλή.

Dimessi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimessi » Τετ Ιουν 19, 2024 11:54 am

Καλησπέρα κυριε Λάμπρου. :) Η κυρία εννοεί ότι το παιδί της έγραψε 13 στις εξετάσεις , βαθμός που έχει μεγάλη απόκλιση από τον γενικό μέσο όρο της και στα δύο τετράμηνα στα μαθηματικά. Η δική μου άποψη είναι ότι στο γυμνάσιο τείνει να υπάρχει συσσώρευση βαθμών κοντά στο 18-19 που δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. Δεν μπορώ βέβαια να μιλήσω για το παιδί σας. Μπορεί να έπαιξε ρόλο κάποιος παράγοντας που δεν έχω αντιληφθεί. Ίσως χρειαστεί φροντιστήριο, αναλογα με το πώς θα τα πάει του χρόνου. ;)

Άβαταρ μέλους
stranger
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stranger » Τετ Ιουν 19, 2024 12:41 pm

Nero έγραψε:
Τετ Ιουν 19, 2024 3:20 am
Ίσως να σας φανεί κάπως άκομψο αυτό που θα πώ αλλά θα σας συμβούλευα να μην στοχεύετε στην τελειότητα. Σε τόσο μικρές ηλικίες ίσως αυτό να έχει και αρνητική επίδραση στο παιδί σας.
Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Μπορεί να αγχώθηκε, μπορεί να ήταν τα δύσκολα τα θέματα.
Θα σας συμβούλευα να μην το παίρνετε προσωπικά και να δώσετε λίγο χώρο στο παιδί να σκεφτεί και να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με την κατάλληλη ψυχραιμία.

Κωνσταντίνος Σμπώκος
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » Τετ Ιουν 19, 2024 2:16 pm

Λάθος διατύπωση... είχε 19 στα τετράμηνα κ έγραψε 13 στις εξετάσεις.Το 19&11/15 ήταν ο γενικός μέσος όρος της χρονιάς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ » Πέμ Ιουν 20, 2024 7:15 am

Nero έγραψε:
Τετ Ιουν 19, 2024 2:16 pm
Λάθος διατύπωση... είχε 19 στα τετράμηνα κ έγραψε 13 στις εξετάσεις. Το 19&11/15 ήταν ο γενικός μέσος όρος της χρονιάς.
Καλημέρα.
Δεν συμβαίνει αυτό μόνο στο παιδί σας, αλλά στα περισσότερα παιδιά και στα περισσότερα μαθήματα. Οι βαθμοί που μπαίνουν στα
προφορικά, απέχουν πάρα πολύ από την επίδοση των παιδιών στα γραπτά. Το ίδιο συμβαίνει και στις Πανελλαδικές. Παιδιά που έχουν βαθμούς 17 μέχρι και 20, βλέπουμε να γράφουν στις Πανελλαδικές ακόμα και κάτω από την βάση.
Που οφείλεται όμως αυτό; Οφείλεται στο γεγονός ότι οι προφορικοί βαθμοί στα περισσότερα σχολεία , δεν ανταποκρίνονται με την πραγματική
γνώση. Σπάνια θα δούμε μέτριους μαθητές να έχουν βαθμό κάτω του 18. Και πιο σπάνια να δούμε να υπάρχουν βαθμοί κάτω από την βάση.
Εκείνο που πρέπει να κάνει το κάθε παιδί που θέλει να γίνει πραγματικά καλό στα μαθηματικά, είναι να προμηθευθεί ένα εξωσχολικό βιβλίο
μαθηματικών (κυκλοφορούν άπειρα τέτοια) και μόνο του (αλλά και με την δική σας βοήθεια όπου χρειάζεται) , να λύνει ασκήσεις όποτε έχει διάθεση και ελεύθερο χρόνο. Δεν αρκούν οι δύο - τρεις ασκήσεις που τους λένε συνήθως οι καθηγητές να λύσουν στο σπίτι.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες