Ζητώ το μέτρο της γωνίας

Συντονιστές: silouan, Doloros, george visvikis
Έστω
ΚαλημέραHenri van Aubel έγραψε: ↑Παρ Σεπ 23, 2022 7:23 amΚύριε Κούτρα, καλησπέρα!!! Δεν τον γνωρίζω τον coolgeometry, ωστόσο δεν πιστεύω ότι μοιάζουμε. Πάντως η λύση μου δεν είναι ''απατεωνίστικη'' , στο χαρτί τη βρήκα τη γωνία. Απλά επειδή ήταν αργά το βράδυ, δεν έγραψα όλη τη λύση. Πάντως πολύ θα χαιρόμουν αν έβλεπα λύση από μαθητή.
Υ.Σ Η λύση σας είναι μοναδική, αν και δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από έναν από τους καλύτερους γεωμέτρες στον κόσμο. (δεν υπερβάλω καθόλου).
Δεν καταλαβαίνω πώς προκύπτει το ζητούμενο. Θα ήθελα να δω όλη την απόδειξη.cool geometry έγραψε: ↑Παρ Σεπ 23, 2022 12:40 pm
Από αυτές τις δύο σχέσεις λαμβάνουμε![]()
και αφού
θα είναι![]()
Σηκώνω τα χέρια ψηλά! Πάντως, να επισημάνουμε, επειδή μας διαβάζουν και μαθητές, ότι σε καμία περίπτωση η δημοσίευση στο #8 δεν αποτελεί ούτε το μισό μιας ολοκληρωμένης λύσης. Έχει αναφερθεί και άλλες φορές, από άλλα μέλη ότι, όπως προβλέπει ο κανονισμός μας, οι λύσεις πρέπει να είναι ολοκληρωμένες. Νομίζω δεν είναι δύσκολο να το τηρήσουμε αυτό.
Δεν θα ασχοληθώ με την πληρότητα ή μη των απαντήσεων. Το έχω ήδη κάνει σε άλλη ανάρτηση.cool geometry έγραψε: ↑Παρ Σεπ 23, 2022 7:35 pmΠάντως, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Για εμένα η τριγωνομετρία είναι σαν να μου λες πόσο κάνει το 1+1.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης