Β Λυκείου, Μαθηματικά Προσανατολισμού, Λύσεις Τράπ. Θεμάτων

Στον παρόντα φάκελο μπορούν να γίνουν προσκλήσεις για συγγραφή ομαδικών εργασιών που αφορούν μαθηματικά από μέλη του mathematica.gr. Η θεματολογία μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συγγραφέων.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Συνοπτικοί κανόνες για την ομαδική συγγραφή εργασιών μέσα στους χώρους του mathematica.gr

α) Κάθε πρόσκληση για ομαδική εργασία γίνεται στον παρόντα φάκελο.
β) Ένα μέλος του mathematica.gr ορίζεται ως συντονιστής της έκδοσης της εργασίας, είναι ο υπεύθυνος της έκδοσης και ορίζει τις αρμοδιότητες των υπολοίπων μελών. Αυτό μπορεί να γίνει και σε συνεννόηση με άλλα μέλη. Ο συντονιστής της έκδοσης έρχεται σε επαφή με το συμβούλιο των συντονιστών του mathematica.gr και απευθύνεται σε αυτό για οποιοδήποτε απορία/πρόβλημα προκύψει.
γ) Οι λύσεις όλων των θεμάτων γράφονται σε {\color{orange}\LaTeX} και προαιρετικά μπορεί η δημοσίεση να περιλαμβάνει τη λύση γραμμένη και σε Mathtype.
δ) Στο τέλος αναρτάται ΜΟΝΟ σε μορφή .pdf η έκδοση.
ε) Περιέχεται σε κάθε σελίδα και στο εξώφυλλο το λογότυπο του mathematica.gr
στ) Στο εξώφυλλο αναφέρονται τα επώνυμα μέλη που βοήθησαν στην συγγραφή του δελτίου. Σε περίπτωση που ο αριθμός τους είναι μεγάλος τότε τα ονόματα αντί στο εξώφυλλο αναφέρονται σε ειδικό χώρο στο εσώφυλλο του Δελτίου.
ζ) Την τελική έγκριση του Δελτίου την έχουν οι συντονιστές του mathematica.gr
Άβαταρ μέλους
Γενικοί Συντονιστές
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 13, 2009 12:52 am

Β Λυκείου, Μαθηματικά Προσανατολισμού, Λύσεις Τράπ. Θεμάτων

#1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενικοί Συντονιστές » Τετ Νοέμ 26, 2014 11:52 pm

Με μεγάλη μας χαρά αναρτούμε τα βιβλία:

Μαθηματικά Προσανατολισμού Β΄ Γενικού Ημερησίου Λυκείου, 2ο ΘΕΜΑ

και

Μαθηματικά Προσανατολισμού Β΄ Γενικού Ημερησίου Λυκείου, 4ο ΘΕΜΑ

τα οποία περιέχουν τα θέματα και τις λύσεις της Τράπεζας Θεμάτων στο μάθημα των Μαθηματικών Προσανατολισμού της Β' Λυκείου

Στην προσπάθεια του βιβλίου που αφορούσε το 2ο Θέμα συμμετείχαν με τις λύσεις τους τα εξής μέλη του mathematica.gr (με αλφαβητική σειρά):

Γιώργος Απόκης, Κωνσταντίνος Γεωργίου, Κώστας Ζυγούρης, Γιώργος Καλαθάκης, Ηλίας Καμπελής, Θοδωρής Καραμεσάλης, Μάνος Κοθρής, Δημήτρης Ε. Κοντοκώστας, Γιώργος Λέκκας, Θανάσης Μπεληγιάννης, Περικλής Παντούλας, Θανάσης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Ρίζος, Κώστας Τηλέγραφος, Σωτήρης Στόγιας, Χρήστος Τσιφάκης, Σωτήρης Δ. Χασάπης, nikosxen, depymak

ενώ στην αντίστοιχη προσπάθεια του βιβλίου που αφορούσε το 4ο Θέμα συμμετείχαν με τις λύσεις τους τα εξής μέλη του mathematica.gr (με αλφαβητική σειρά)

Γιώργος Απόκης, Γιώργος Βισβίκης, Δημήτρης Ιωάννου, Βασίλης Κακαβάς, Ηλίας Καμπελής, Σωτήρης Λουρίδας,
Στέλιος Μαρίνης, Θανάσης Μπεληγιάννης, Περικλής Παντούλας, Θανάσης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Ρίζος, Μπάμπης Στεργίου, Κώστας Τηλέγραφος, Χρήστος Τσιφάκης, Σωτήρης Χασάπης


με βάση υλικό που υπάρχει στο mathematica.gr στους συνδέσμους viewtopic.php?f=147&t=46869 (2ο Θέμα) και viewtopic.php?f=147&t=46870 (4ο Θέμα).

Συγχαίρουμε τους συναδέλφους για την πρωτοβουλία τους και ευχόμαστε τέτοιες ωραίες και χρήσιμες προσπάθειες να υπάρξουν και στο μέλλον.

Παρακαλούμε να μάς στείλετε τυχόν παρατηρήσεις που αποβλέπουν στη βελτίωση του παρόντος αρχείου. Καθώς οποιαδήποτε παρέμβαση θεωρείται σημαντική, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Οι Συντονιστές του mathematica


Οι Γενικοί Συντονιστές του mathematica
Eirini_108
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 04, 2009 2:30 am

Re: Β Λυκείου, Μαθηματικά Προσανατολισμού, Λύσεις Τράπ. Θεμά

#2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eirini_108 » Δευ Ιαν 05, 2015 10:00 pm

Καλησπέρα.

Αν έκανα σωστά τις πράξεις, υπάρχει ένα μικρό λάθος στη λύση του θέματος 2_20056.

Στο δεύτερο υποερώτημα, έχουμε:

|\vec{\alpha}+2\vec{\beta}|^2=(\vec{\alpha}+2\vec{\beta})^2=\vec{\alpha}^2+4\vec{\alpha}\vec{\beta}+4\vec{\beta}^2=4+4(-\sqrt{6})+4\cdot 2=4-4\sqrt{6}+8=12-4\sqrt{6}

Καλό βράδυ και καλή χρονιά.
Χρόνη Ειρήνη


Απάντηση

Επιστροφή σε “ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ MATHEMATICA.GR”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες