![sin(xy'(x)-y(x))=e^y'(x) sin(xy'(x)-y(x))=e^y'(x)](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/48ff509f886c8a99b1747ae69b9f830a.png)
Διαφορική εξίσωση Clairaut
Συντονιστής: Σεραφείμ
-
- Επιμελητής
- Δημοσιεύσεις: 16450
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:04 am
Re: Διαφορική εξίσωση Clairaut
Θα θεωρήσω ότι από τυπογραφικό σφάλμα το δεξί μέλος είναι
![e^{y'(x)} e^{y'(x)}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/ff0ff7de50d2251ffddbd4df13a06c20.png)
![x x](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/9dd4e461268c8034f5c8564e155c67a6.png)
![y(x) y(x)](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/0bcc6eb07326241ec09fb86e20e4f2b1.png)
![y y](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/415290769594460e2e485922904f345d.png)
![\sin(xy'-y)=e^y' \sin(xy'-y)=e^y'](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/93846e4f3d4a7a055e69a246b58b9952.png)
Παραγωγίζουμε ως προς
![x x](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/9dd4e461268c8034f5c8564e155c67a6.png)
![[\cos (xy'-y)] (y'+ xy'' - y')=e^{y'} y'' [\cos (xy'-y)] (y'+ xy'' - y')=e^{y'} y''](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/b079d07b7a3b2cc30819471066e8f50f.png)
![[\cos (xy'-y)] ( x- e^{y'}) y'' = 0 [\cos (xy'-y)] ( x- e^{y'}) y'' = 0](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/a0760d121dece60500ecd21ced0ff93f.png)
Άρα είτε α)
![\cos (xy'-y)]=0 \cos (xy'-y)]=0](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/3385099097b2017ee67801642192156f.png)
![x- e^{y'}=0 x- e^{y'}=0](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/90cbf168b6fe847d8c0a23d306bac704.png)
![y'' =0 y'' =0](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/7a65583024b333d449b635123de2d1cc.png)
H α) δίνει για σταθερό
![k\in \mathbb Z k\in \mathbb Z](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/1ce399b14de94ffd9971b7d71318f348.png)
![xy'-y= k\pi xy'-y= k\pi](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/f3e8f1b544cac80899b5a12860da7212.png)
H β) δίνει
![y'= \ln x y'= \ln x](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/7a78553e1f06803924666432254287e4.png)
η γ) δίνει
![y=Ax+B y=Ax+B](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/10b09799c7dbfc6154207c95a13e7675.png)
![A=\ln (-\sin B) A=\ln (-\sin B)](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/5cfc58574663d30b4085e21738742c4f.png)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης