Συντονιστής: Demetres
Αν
Παίρνουμε
Ωραία ερώτηση και αντιπαράδειγμα για το Θεώρημα του Langrange!
Καλησπέρα και χαίρομαι που ξανάρχισε η άλγεβρα και η τοπολογία. Νομίζω ότι η ερώτηση σου βρίσκει γενικότερη απάντηση στο παρακάτω
Ωραία!BAGGP93 έγραψε: ↑Σάβ Φεβ 20, 2021 5:03 pmΚαλησπέρα και χαίρομαι που ξανάρχισε η άλγεβρα και η τοπολογία. Νομίζω ότι η ερώτηση σου βρίσκει γενικότερη απάντηση στο παρακάτω
viewtopic.php?f=136&t=54829#p265793
Το αποτέλεσμα αυτό βρίσκεται ως θεωρία σε όλα τα βιβλία Θεωρίας Δακτυλίων ή στο αντίστοιχο κεφάλαιο των βιβλίων Αφηρημένης Άλγεβρας. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να τοποθετούμε στο φόρουμ θεωρία την οποία διδάσκεται ο οποιοσδήποτε παρακολουθήσει τα στάνταρ μαθήματα στις σπουδές του.
Δεν νομίζω ότι βρίσκεται στα βιβλία προπτυχιακής άλγεβρας. Έχω αρκετά βιβλία αφηρημένης προπτυχιακής άλγεβρας και δεν αναφέρεται ως θεωρία.Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 21, 2021 2:57 pmΤο αποτέλεσμα αυτό βρίσκεται ως θεωρία σε όλα τα βιβλία Θεωρίας Δακτυλίων ή στο αντίστοιχο κεφάλαιο των βιβλίων Αφηρημένης Άλγεβρας. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να τοποθετούμε στο φόρουμ θεωρία την οποία διδάσκεται ο οποιοσδήποτε παρακολουθήσει τα στάνταρ μαθήματα στις σπουδές του.
Μην παραλλάσουμε αυτό που έγραψα. Αναφέρθηκα σε Θεωρίες Δακτυλίων ή βιβλία που περιέχουν Θεωρία Δακτυλίων.
ΈστωBAGGP93 έγραψε: ↑Τρί Φεβ 23, 2021 6:33 pm20. Ορισμός : Ένας προσεταιριστικός δακτύλιος με μονάδαλέγεται πεπερασμένος κατά Dedekind αν ισχύει:
Κλασικά παραδείγματα τέτοιων δακτυλίων είναι οι μεταθετικοί δακτύλιοι καθώς και οιόπου
σώμα.
Άσκηση: Έστωσώμα,
ένας
- διανυσματικός χώρος άπειρης διάστασης και έστω
ο δακτύλιος των
-
γραμμικών απεικονίσεων. Να αποδειχθεί ότι ο
δεν είναι πεπερασμένος κατά Dedekind.
Όχι δεν μπορεί, παρά μόνο αν είναι η τετριμμένη ομάδα.
Ωραία ερώτηση και ωραία λύση!stranger έγραψε: ↑Πέμ Φεβ 25, 2021 12:57 pmΌχι δεν μπορεί, παρά μόνο αν είναι η τετριμμένη ομάδα.
Αν έχουμε μια ομάδαπεπερασμένη που είναι
- διανυσματικός χώρος τότε αν η
έχει βάση
τότε αφού το
είναι γραμμικά ανεξάρτητο βλέπουμε ότι το
είναι άπειρο σύνολο.
Αν όμως ηείναι η τετριμμένη ομάδα έχουμε ότι παράγεται από το κενό σύνολο.
Ναι, ακριβώς. Με συγχωρείτε. Η ομάδα είναι αβελιανή.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: ↑Πέμ Φεβ 25, 2021 8:04 pmΚάτι δεν πάει καλά.
Μήπως παραλείφθηκε το Αβελιανή ;
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης