- Ανακοίνωση
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του 24ου και του 25ου τεύχους του περιοδικού "Εικοσιδωδεκάεδρον" του οποίου την επιμέλεια είχε ο Χρήστος Τσιφάκης.
Μπορείτε να τα κατεβάσετε από τη σελίδα http://www.mathematica.gr/icosidodecahedron24.pdf και http://www.mathematica.gr/icosidodecahedron25.pdf αντίστοιχα.


Η Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού
Προηγούμενα τεύχη του "Εικοσιδωδεκάεδρον":
- Ανακοίνωση
Θέματα & Λύσεις Μαθηματικών προσαν. 2023 (1η έκδοση)

- Ανακοίνωση
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του έκτου τεύχους του διαδικτυακού μαθηματικού περιοδικού για μαθητές "ΜΕΛΕΤΗ".
Μπορείτε να το κατεβάσετε από τη σελίδα http://www.mathematica.gr/meleti/meleti6.pdf
Η Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού
Προηγούμενα τεύχη του "Μελέτη":
1. Τεύχος 1ο
2. Τεύχος 2ο
3. Τεύχος 3ο
4. Τεύχος 4ο
5. Τεύχος 5ο
- Ανακοίνωση
Το mathematica σύμφωνα και με τους κανονισμούς του, δε χρησιμοποιεί το προσωπικό αυτό δεδομένο για εμπορικούς λόγους και ούτε μοιράζεται το δεδομένο αυτό με τρίτους για εμπορικούς ή άλλους λόγους. Χρησιμοποιείται μόνο για την ενημέρωση των μελών για τις δραστηριότητες του mathematica, για τις δωρεάν ηλεκτρονικές εκδόσεις του καθώς και για οποιονδήποτε λόγο αφορά τα μαθηματικά δρώμενα της χώρας μας.
Παρόλα αυτά υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης των ειδοποιήσεων αυτών από τον "πίνακα ελέγχου μέλους" ("Πίνακας Ελέγχου Μέλους"--> "Προτιμήσεις Δ. Συζήτησης"--> "Επεξεργασία γενικών ρυθμίσεων" ) προκειμένου ο εγγεγραμμένος χρήστης να μη λαμβάνει τις ενημερώσεις του
mathematica. Επίσης στην καρτέλα του προφίλ του μπορεί να μεταβάλλει ή/και να διαγράψει άλλα προσωπικά δεδομένα που δε θα ήθελε να εμφανίζονται δημόσια.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση
Οι Γενικοί Συντονιστές και οι Διαχειριστές του mathematica.gr
- Ανακοίνωση

Οι μαθηματικοί τύποι στο mathematica.gr γράφονται με την

Κάποιες βασικές οδηγίες υπάρχουν στο Εισαγωγικές Οδηγίες για Εισαγωγή Μαθηματικού Κειμένου και περισσότερες στον ειδικό φάκελο Οδηγίες για γραφή με TeX.
Ένας εναλλακτικός & εύκολος τρόπος για να έχουμε τον κώδικα





Δυο εισαγωγικά βίντεο για την χρήση του EqEditor μπορείτε να δείτε στο youtube-κανάλι του mathematica.gr:
EqEditor tutorial (εισαγωγή) και EqEditor tutorial 2 (παραδείγματα).
- Τελευταίες Δημοσιεύσεις
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 151 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό Δαμιανός Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Παρ Νοέμ 24, 2023 12:04 pm
-
-
Συνημμένο(α) Ρητή προέκταση
Δημοσιεύτηκε από KARKAR » Δευ Νοέμ 20, 2023 8:36 pm
Δ. Συζήτηση: ΑΛΓΕΒΡΑ Β' - 4 Απαντήσεις
- 258 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό Doloros Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Παρ Νοέμ 24, 2023 11:47 am
-
-
-
Συνημμένο(α) Αυξομειώσεις
Δημοσιεύτηκε από KARKAR » Τετ Νοέμ 22, 2023 8:02 pm
Δ. Συζήτηση: ΑΛΓΕΒΡΑ Β' - 1 Απαντήσεις
- 181 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό Doloros Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Παρ Νοέμ 24, 2023 10:06 am
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 346 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό R BORIS Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Παρ Νοέμ 24, 2023 4:16 am
-
-
Συνημμένο(α) Ομοκυκλικά σημεία και συνάρτηση
Δημοσιεύτηκε από Al.Koutsouridis » Δευ Νοέμ 20, 2023 11:20 pm
Δ. Συζήτηση: ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ - 1 Απαντήσεις
- 259 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό abgd Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Πέμ Νοέμ 23, 2023 10:41 pm
-
-
-
ολοκλήρωμα - πρόβλημα
Δημοσιεύτηκε από Zfn nom nom.s » Πέμ Νοέμ 23, 2023 7:25 pm
Δ. Συζήτηση: ΑΝΑΛΥΣΗ - 0 Απαντήσεις
- 166 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό Zfn nom nom.s Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Πέμ Νοέμ 23, 2023 7:25 pm
-
-
-
ΣΕΒΙΑΝΕΣ GERGONNE KAI KATI AKOMA.
Δημοσιεύτηκε από ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ » Πέμ Νοέμ 23, 2023 7:02 pm
Δ. Συζήτηση: Γεωμετρία - Προχωρημένο Επίπεδο (Seniors) - 0 Απαντήσεις
- 145 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Πέμ Νοέμ 23, 2023 7:02 pm
-
-
-
Τρόπος επίλυσης συστήματος μη ομογενών γραμμικών εξισώσεων.
Δημοσιεύτηκε από alive3d » Τρί Φεβ 02, 2016 10:28 pm
Δ. Συζήτηση: ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - 1 Απαντήσεις
- 2521 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό BooksForSale Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Πέμ Νοέμ 23, 2023 6:32 pm
-
-
-
Δυναμικό
Δημοσιεύτηκε από Ειρήνη 33 » Παρ Μάιος 20, 2016 2:06 am
Δ. Συζήτηση: ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - 2 Απαντήσεις
- 1556 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό BooksForSale Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Πέμ Νοέμ 23, 2023 6:24 pm
-
-
-
Συνημμένο(α) Μηχανορραφίες
Δημοσιεύτηκε από KARKAR » Πέμ Νοέμ 23, 2023 12:41 pm
Δ. Συζήτηση: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Β' - 1 Απαντήσεις
- 114 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό george visvikis Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Πέμ Νοέμ 23, 2023 2:11 pm
-
-
-
θεωρία αριθμών
Δημοσιεύτηκε από Zfn nom nom.s » Τετ Νοέμ 22, 2023 11:18 pm
Δ. Συζήτηση: ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ - 0 Απαντήσεις
- 163 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό Zfn nom nom.s Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Τετ Νοέμ 22, 2023 11:18 pm
-
-
-
Συνημμένο(α) Ποιός έχει τελικά πρόβλημα;
Δημοσιεύτηκε από exdx » Παρ Οκτ 01, 2021 11:31 pm
Δ. Συζήτηση: ΑΛΓΕΒΡΑ Α' - 11 Απαντήσεις
- 1126 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό matha Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Τετ Νοέμ 22, 2023 10:18 pm
-
-
-
Number theory
Δημοσιεύτηκε από Zfn nom nom.s » Τετ Νοέμ 22, 2023 8:07 pm
Δ. Συζήτηση: Ασκήσεις ΜΟΝΟ για μαθητές - 4 Απαντήσεις
- 250 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό Zfn nom nom.s Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Τετ Νοέμ 22, 2023 10:14 pm
-
-
-
Πολυωνυμική με αντι-Bolzano συνθήκη
Δημοσιεύτηκε από Al.Koutsouridis » Κυρ Νοέμ 19, 2023 7:48 pm
Δ. Συζήτηση: ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ - 2 Απαντήσεις
- 441 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό abgd Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Τετ Νοέμ 22, 2023 5:18 pm
-
-
-
Συνημμένο(α) Ελάχιστο με μέγιστη προσπάθεια
Δημοσιεύτηκε από KARKAR » Τετ Νοέμ 22, 2023 12:53 pm
Δ. Συζήτηση: ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ - 2 Απαντήσεις
- 153 Προβολές
- Τελευταία δημοσίευσηαπό george visvikis Προβολή την πρώτη από μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις
Τετ Νοέμ 22, 2023 2:39 pm
-
- Ανακοίνωση
1. Τα μηνύματα πρέπει να είναι γραμμένα στα Ελληνικά (αν παρατίθεται ξενόγλωσσο κείμενο πρέπει να συνοδεύεται από μετάφραση), ορθογραφημένα, και με τονιζόμενες τις λέξεις. Μηνύματα σε άλλη γλώσσα, σε greeklish, κεφαλαία ή χωρίς τόνους δεν είναι αποδεκτά. Εξαιρούνται περιπτώσεις όπου χρησιμοποιείται υπολογιστής (πρέπει να αναφέρεται στο μήνυμα) που δεν διαθέτει Ελληνικούς χαρακτήρες.
2. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι κατά τα δυνατόν πλήρεις να αποφεύγονται οι υποδείξεις και η παράθεση μόνο του αποτελέσματος. Απαντήσεις που έχουν ελλιπή στοιχεία, δίνουν το αποτέλεσμα, περιλαμβάνουν σχόλια για την άσκηση, ενημερωτικές πληροφορίες κτλ χωρίς να παραθέτουν ή να παραπέμπουν στην λύση δημιουργούν σύγχυση και ενδεχομένως αποτρέπουν άλλα μέλη να προσπαθήσουν μία λύση ή να παρουσιάσουν μία λύση που ήδη έχουν ετοιμάσει. Για τους λόγους αυτούς οι τυχόν σχολιασμοί των ασκήσεων καλόν είναι να μπαίνουν αφού δοθεί λύση.
3. Τα Μαθηματικά πρέπει να είναι αποκλειστικά γραμμένα σε LaTeX. Πολλές πληροφορίες και οδηγίες υπάρχουν στον φάκελο Οδηγίες για γραφή με TeX και βασικές οδηγίες στο Εισαγωγικές Οδηγίες για Εισαγωγή Μαθηματικού Κειμένου. Για τα νέα μέλη που δεν είναι εξοικειωμένα με το LaTeX η εκμάθηση (μπορούν να εξοικειωθούν γράφοντας μόνο στον φάκελο Δοκιμές Γραφής με Tex ) προηγείται της αποστολής μηνυμάτων. Στην προσπάθεια τους αυτή θα έχουν την βοήθεια των πιο έμπειρων μελών μας. Επισημαίνουμε ότι στο LaTeX πρέπει να γράφονται όχι μόνο οι τύποι αλλά ο οποιοσδήποτε μαθηματικός συμβολισμός (γράμματα για σημεία, σχήματα, γωνίες, συναρτήσεις, σύνολα κ.τ.λ.). Μεικτός συμβολισμός, περιγραφή των σχέσεων, χρήση κώδικα ascii ή ansii, χρήση συνημμένου εικόνας, .doc, .pdf (εξαιρούνται τα σχήματα) δεν είναι αποδεκτά.
4. Μηνύματα που αποκλίνουν από τις παραπάνω προδιαγραφές θα απομακρύνονται κατά την κρίση των Γενικών Συντονιστών ή των Επιμελητών. Αναπόφευκτα θα απομακρύνονται και οι τυχόν απαντήσεις που προκάλεσαν. Συνιστούμε λοιπόν στα μέλη μας να αποφεύγουν δίνουν απαντήσεις σε αυτή την κατηγορία των μηνυμάτων.
5. Οι διαστάσεις των συνημμένων εικόνων να μην υπερβαίνουν τα 300 KB και το μέγεθος των συνημμένων αρχείων να μην υπερβαίνει τα 500 KB.
6. Να αποφεύγουν να αναπαράγουν περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων όταν μία παραπομπή μέσω συνδέσμου είναι αρκετή.
7. Διαγραφή μηνύματος που έχει απαντηθεί και αφήνει μετέωρες τις άλλες απαντήσεις είναι ανεπίτρεπτη. Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για αλλοίωση μηνύματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην βγάζουν νόημα οι επόμενες αναρτήσεις. Το δεοντολογικά ορθό σε περίπτωση λάθους σε μήνυμά μας είναι η επεξεργασία του με τέτοιο τρόπο ώστε από την μία να προειδοποιεί τα μέλη μας για την ύπαρξη του λάθους, και από την άλλη να μην χαλάει τον ειρμό των επόμενων μηνυμάτων.
- Ανακοίνωση
Πλέον μπορούμε να προσθέσουμε λέξεις κλειδιά (tags στα αγγλικά) στις δημοσιεύσεις μας για πιο γρήγορη αναζήτηση από τους χρήστες. Οδηγίες δημιουργίας των λέξεων-κλειδιών και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην συζήτηση Ενεργοποίηση Λέξεων Κλειδιά (tags)
Για την καλύτερη λειτουργία των λέξεων κλειδιών (tags) παρακαλούμε όπως ακολουθείτε τους πιο κάτω κανόνες. Τονίζουμε ότι τα tags είναι απαραίτητα. Ένα θέμα χωρίς tags βρίσκεται δυσκολότερα από κάποιο με tags.
1. Πριν δημιουργήσουμε ένα tag εξετάζουμε τα ήδη υπάρχοντα στο Λέξεις Κλειδιά ώστε αν υπάρχει ήδη ένα κατάλληλο να χρησιμοποιήσουμε αυτό. (Δεν είναι λειτουργικό, αλλά και έξυπνο, να υπάρχουν τα tags: «συνεχής», «συνεχούς», «Συνεχείς», «συνεχείς», αλλά και «ολοκληρωτική-ανισότητα», «ανισότητα-ολοκληρωμάτων», «ανισότητα-με-ολοκληρώματα»)
2. Στα tags να μην χρησιμοποιούνται κεφαλαία γράμματα. Π.χ. «όριο» και όχι «Όριο». (Εξαιρούνται τα κύρια ονόματα. Π.χ. «Cauchy» και όχι «cauchy».)
3. Τα tags να είναι στον ενικό. Π.χ. «όριο» και όχι «όρια».
4. Τα tags να είναι στον ονομαστική πτώση. Π.χ. «συνάρτηση» και όχι «συνάρτησης».
5. Δεν χρησιμοποιούμε στα tags περιττές λέξεις όπως κοσμητικά και άλλα επίθετα π.χ. «παράξενη-συνάρτηση», «ωραίο-όριο» κ.τ.λ.
6. Προτιμάμε εννοιολογικά tags παρά επίθετα. Π.χ. «συνέχεια» και όχι «συνεχής», «παραγωγισιμότητα» και όχι «παραγωγίσιμη» κ.τ.λ. (Αλλά χρησιμοποιούμε π.χ. το «παράγωγος» σε ασκήσεις εύρεσης της παραγώγου.)
7. Προτιμάμε σύντομα tags τα οποία όμως να περιγράφουν με τον συντομότερο δυνατό τρόπο το θέμα. Π.χ. δεν γράφουμε «συνεχής-συνάρτηση» αλλά μόνο «συνέχεια».
Και βέβαια ΔΕΝ γράφουμε «συνεχής-παραγωγίσιμη-συνάρτηση-σε-διάστημα»
Ο προηγούμενος κανόνας έχει εξαιρέσεις σε ορολογίες δύο ή περισσότερων λέξεων που αν σπάσουν δεν αποδίδουν πλήρως το νόημα.
- Π.χ. προτιμούμε το «ακολουθία-συναρτήσεων» από την χρήση των δύο tags «ακολουθία» και «συνάρτηση». Ομοίως χρησιμοποιούμε επίσης tags όπως «ομοιόμορφη-συνέχεια», «μιγαδική-ανάλυση», «γραμμική-άλγεβρα» κ.τ.λ.
Στον προηγούμενο κανόνα πέραν των tag δύο λέξεων εκεί που όντως χρειάζονται μπορούμε να βάλουμε και ως tag την μία από αυτές τις λέξεις. Π.χ. χρησιμοποιούμε το tag «γενικευμένο-ολοκλήρωμα» αλλά επιπλέον βάζουμε και το tag «ολοκλήρωμα»
- Πρόσφατα
-
Συνολικά υπάρχουν 195 μέλη σε σύνδεση :: 2 εγγεγραμμένα, 2 με απόκρυψη και 191 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 953 την Τετ Ιουν 16, 2021 9:26 pm
Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot], Google [Bot]
Υπόμνημα: Διαχειριστές, Γενικοί συντονιστές, Συντονιστές, Επιμελητές, Διακεκριμένα Μέλη
-
Μενού
Συνολικά υπάρχουν 195 μέλη σε σύνδεση :: 2 εγγεγραμμένα, 2 με απόκρυψη και 191 επισκέπτες
Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot], Google [Bot]
Clock
Αναζήτηση
Στυλ κοινότητας
Νεότερα μέλη
- Όνομα μέλους Εγγραφή
ΜΠΟΛΗΣ Θωμας 28 Νοέμ
konnakouts 26 Νοέμ
AlVer07 25 Νοέμ
Δαμιανός 24 Νοέμ
M(r)Pre^zR 22 Νοέμ
Πάνος Κωνσταντόπουλος 22 Νοέμ
Zfn nom nom.s 21 Νοέμ
hallielily 21 Νοέμ
Σύνδεσμος προς εμάς
- Δημοσιεύστε σύνδεσμό προς mathematica.gr. Κάντε χρήση του παρακάτω HTML:
Στατιστικά
- Σύνολα
Συνολικές δημοσιεύσεις 343529
Σύνολο θεμάτων 68190
Συνολικές ανακοινώσεις: 6
Συνολικές Σημειώσεις: 12
Συνολικά συννημένα: 81045
Θέματα ανά ημέρα: 12
Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 63
Χρήστες ανά ημέρα: 3
Θέματα ανά χρήστη: 4
Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 22
Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 5
Σύνολο μελών 15457
Το νεότερο μέλος μας ΜΠΟΛΗΣ Θωμας
Σύνδεσμοι